open-navfaktor-logo
search
Kvalifikacije za EP
Pukla petarda: Zmajevi na Bilinom polju savladali Lihtenštajn, na redu Armenija
Dvostruki strijelac bio je Amer Gojak, a pogađali su i Duljević, Džeko i Višća 
05.09.2019. u 22:28
get url
text

Fudbalska A reprezentacija Bosne i Hercegovine savladala je Lihtenštajn u meču 5. kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020. godine.

Zmajevi su na zeničkom Bilinom polju slavili sa 5:0, a pitanje pobjednika praktično je riješeno već u 11. minuti kada je Amer Gojak načeo gostujuću mrežu.

Prvu ozbiljniju šansu na utakmici imali su gosti u 8. minuti. Golman Ibrahim Šehić bio je prinuđen napustiti gol kako bi odbranio šut Dennisa Salanovića sa oko 15 metara.
Zmajevi su poveli u 11. minuti, a strijelac je na asistenciju Edina Džeke bio Gojak.

{$galerijaFotografija}

Pokušaj Miralema Pjanića sa oko 30 metara u 18. minuti golman gostiju Benjamin Buchel skrenuo je u korner.

Džeko je u 22. minuti ukrao loptu Danielu Kaufmannu, ali je sa ivice šesnaesterca šutirao pored gola. Šut Gojaka u 27. minuti odbranio je golman gostiju te skrenuo loptu u korner.

Šut Edina Višće u 25. minuti sa oko 20 metara golman gostiju je odbranio, a odbijenu loptu prihvatio Džeko i pogodio prečku, dok je golman gostiju u 34. minuti zaustavio Pjanićev šut iz slobodnjaka. Gosti su sa oko 20 metara zaprijetili i u 43. minuti preko Nicolasa Haslera, čiji je šut završio pored lijeve stative bh. gola.

{$galerijaFotografija}

I u nastavku susreta igrala se viktorija pred gostujućim golom. Ipak, gosti su se uspješno branili, a nakon sat igre imali su dva vezana kornera, no Šehić je oklonio opasnost ispred našeg gola. 

Do drugog gola mogli smo u 64. minuti, ali je sjajni Büchel "skinuo" zicer i rezervisti Duljeviću. Golman Lihtenštajna zaustavio je i pokušaj Krunića. 

{$galerijaFotografija}

Sredinom drugog poluvremena čuli su se i zvižduci sa tribina, a navijači su očito izgubili strpljenje i bili su nezadovoljni izdanjem izabranika selektora Roberta Prosinečkog. A onda je u 80. minuti tribine "smirio" Haris Duljević koji je udvostručio prednost našeg tima.  

Do kraja meča Zmajevi su postigli još tri gola. Pogađali su Edin Džeko i Edin Višća, a tačku na "i" stavio je Gojak svojim drugim golom. 

Naredni meč Zmajevi igraju u nedjelju protiv Armenije. 

BiH - Lihtenštajn 5:0

Stadion: Bilino polje. Gledalaca: 8.000. Sudija: Nyberg (Švedska). Strijelci: 1:0 - Gojak (11), 2:0 - Duljević (80), 3:0 - Džeko (85), 4:0 - Višća (87), 5:0 - Gojak (89).

Bosna i Hercegovina: Šehić, Todorović, Kolašinac, Višća, Pjanić (od 83. Lončar), Džeko, Gojak, Šunjić (od 25. Mihojević), Zukanović, Krunić, Milošević (od 55. Duljević).

Lihtenštajn: B. Buchel, Goppel, Jaufmann, Malin, Wieser (od 85. Brandle), Salanović, M. Buchel, Meier (od 64. Wolfinger), Gubser (od 74. Sele), Hasler, Rechsteiner.

Rezultati by SofaScore

Fudbalska reprezentacija BiH - Lihtenstajn
1 od 14
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.