open-navfaktor-logo
search
LIGA NACIJA
Prosinečki debituje: Zmajevi iz Belfasta kreću u lov na Evropsko prvenstvo
Selektor Robert Prosinečki je na mukama, jer je ostao bez gotovo kompletne zadnje linije  
08.09.2018. u 08:36
get url
text

Fudbalska A reprezentacija Bosne i Hercegovine gostovanjem u Belfastu protiv selekcije Sjeverne Irske danas u 15 sati počinje nastup u novom UEFA takmičenju - Ligi nacija.

U prvom kolu Grupe 3 Lige B naši reprezentativci pokušat će doći do pobjede u prvom zvaničnom susretu selektora Roberta Prosinečkom na kormilu bh. tima.

Zmajevi će kroz Ligu nacija pokušati izboriti i plasman na Evropsko prvenstvo koje će se igrati 2020. godine. Stoga je današnji meč protiv Sjeverne Irske itekako bitan, a svjestan je toga i Prosinečki, koji je nahvalio i današnjeg rivala.

- Disciplinovani su i malo im je nedostajalo da se plasiraju na Svjetsko prvenstvo. Sigurno je da su motivisani i da žele napraviti dobar rezultat - rekao je Prosinečki.

Stručni štab našeg tima imao je mnogo problema tokom mini priprema. Sead Kolašinac ranije je otpao zbog povrede, a povrijeđeni su na okupljanje stigli i Ermin Bičakčić, te Ognjen Vranješ.

Na sve probleme sa povredama nadovezala se i UEFA, koja je desnom bočnom Darku Todoroviću zabranila nastup zbog kartona koje je skupio nastupajući u mladoj reprezentaciji.

Uz to treba naglasiti da su na okupljanje roviti stigli i Eldar Ćivić i Bojan Nastić, koji konkurišu za poziciju lijevog beka.

Kada se zna da su većina njih bili standardni u zadnjoj liniji našeg tima, onda je jasno da bedem ispred Ibrahima Šehića u današnjem meču izgledati znatno drugačije, a možda će prvi i zadnji put igrati u takvom sastavu.

- Imamo alternativu, ali smo deficitarni u odbrani zbog iznenadnih povreda nekih igrača. Ovi koji su tu spremni su da izađu sutra na teren i odigraju dobru utakmicu - poručio je Prosinečki.

Utakmica u Belfastu igra se od 15 sati uz direktan TV prijenos na PINK BiH.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.