open-navfaktor-logo
search
Ljubav prema fudbalu
Predstavljena službena lopta za EURO 2024
FUSSBALLLIEBE (ljubav prema fudbalu), zvanična lopta za mečeve UEFA EURO-a 2024. danas je predstavljena na posebnom događaju u Berlinu.
15.11.2023. u 11:10
get url
text

UEFA i adidas po prvi put će na evropskim prvenstvima koristiti Connected Ball Technology, što pruža neviđen uvid u svaki element kretanja lopte i doprinosi UEFA-inom prcocesu donošenja odluka uz pomoć VAR-a.

- UEFA Evropsko prvenstvo predstavlja vrhunac takmičenja nacionalnih timova u Evropi i mi smo predani da svaki aspekt, od terena do opreme, podržava najviše standarde kvaliteta i izvedbe - rekao je Zvonimir Boban, tehnički direktor UEFA-e.

Dizajn zvanične lopte za EURO predstavlja kretanje lopte i energiju igre kroz isaknute crne oblike krila naglašene šarenim rubovima, krivuljama i tačkicama. Korištenje crvene, plave, zelene i narandžaste boje slavi i živost koju nacije koje se takmiče donose na turnir, kao i čistu jednostavnost fudbala koji privlači toliko navijača širom svijeta. Ilustracije svakog od stadiona turnira pojavljuju se na lopti uz ime svakog grada domaćina.

EURO u Njemačkoj igra se od 14. juna do 14. jula naredne godine.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.