open-navfaktor-logo
search
Oglasio se Tegeltija
Predsjednik Borca: Jel to sad mi treba da cmizdrimo zbog nedosuđenog penala?
Fudbaleri Borca u ponedjeljak su poraženi na gostovanju kod Veleža, a meč je obilježila smiješna i konfuzna odluka sudija iz 11. minute.
03.05.2023. u 11:30
get url
text

VEZANI TEKST - Sramotan komentar Milana Tegeltije o penalu za Borac: Neću moći da spavam od sekiracije

Jedan igrač Veleža u svom kaznenom prostoru uhvatio je loptu u ruke. Sudija Antoni Bandić je dosudio jedanaesterac, ali je uslijedio pritisak igrača Veleža, a glavni sudija je na naknadnu asistenciju pomoćnika Radislava Kačavende označio ofsajd. Bila je to kardinalna greška Bandića i Kačavende, jer igrač Borca prije nego što je uputio udarac nije bio u nedozvoljenoj poziciji.

Nakon cirkusa iz Vrapčića oglasio se i Milan Tegeltija, predsjednik Borca, koji je pokušao istasti fin.

- I šta sad? Jel to sad mi treba da cmizdrimo i pravimo opću galamu zbog nedosuđenog penala i obaveznog crvenog, čim bi se na 1:0 sigurno promjenio tok utakmice.

Sudijske greške se dešavaju i sastavni su dio fudbala. Velež je zasluženo pobijedio jer je bio bolji na terenu. Čestitam - napisao je Tegeltija na Twitteru.

Prvi čovjek Banjalučana izazvao je bijes kod sportske javnosti nakon što se bahatio poslije utakmice Borac - Igman (1:0), kada je Dražen Marić dosudio diskutabilan jedanaesterac za domaćina.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.