open-navfaktor-logo
search
Azijski kup
Pred oko 45.000 navijača: Palestina remizirala sa Emiratima, uz veliku podršku u Kataru
Fudbalska reprezentacija Palestine remizirala je protiv Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE) u meču 2. kola Grupe C Azijskog kupa.
18.01.2024. u 20:37
get url
text

Meč je odigran na Al Wakrah stadionu pred nešto manje od 45.000 navijača, a veliku podršku imali su Palestinci, čija zemlje je izložena torturi Izraelaca.

Iako je u ovom trenutku i reprezentativcima Palestine fudbal vjerovatno na posljednjem mjestu zbog svega što se dešava u njihovoj zemlji odigrali su hrabru utakmicu.

Sultan Adil doveo je UAE u vodstvo u 23. minuti, ali je 14 minuta kasnije Al Hammedi dobio crveni karton, a Palestina je imala penal za izjednačenje. Ipak, Tamer Seyam nije uspio da pogodi za izjednačenje.

Palestinci se nisu predavali, a stvari su na početak vratili u 50. minuti kada je Bader Naser postigao autogol za 1:1. U tom trenutku tribine su "eksplodirale" (pogledajte OVDJE).

Palestina je do kraja meča dominirala, imali apsolutnu dominaciju, ali nije uspjela stići do pobjedonosnog gola. Meč 3. kola Palestina će igrati 23. januara protiv Hong Konga i eventualnom pobjedom imat će priliku za prolaz među 16 najboljih.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.