open-navfaktor-logo
search
Problemi na Mokrom docu
Posušje oslabljeno protiv Borca: Brković ne igra zbog smrtnog slučaja, Pavlović i Petrović povrijeđeni
U posljednjem susretu jesenjeg dijela Premijer lige BiH Posušja će na Mokrom docu ugostiti vodeći Borac, a susret je na rasporedu u petak s početkom u 18 sati.
14.12.2023. u 12:54
get url
text

Pomoćni trener domaće ekipe Tomislav Kovač, koji nakon sutrašnje utakmice napušta Posušje i odlazi u Uzbekistan, najavio je da se njegova ekipa u ovoj posljednjoj utakmici želi pobjedom oprostiti od navijača.

- Dočekujemo Borac koji je jedna jako kvalitetna ekipa koja voli igrati. Svjesni smo njihove snage, ali štab i ekipa su se jako dobro pripremili za posljednji susret u ovoj godini. Oni su s razlogom na prvom mjestu i sigurno su jedan od glavnih kandidata za osvajanje naslova prvaka. Međutim, mi želimo po ko zna koji put ispuniti Mokri dolac i kroz svoju dobru igru doći do sva tri boda čime bismo na najbolji način okrunili ovu dobru polusezonu - rekao je Kovač.

Dodao je kako će u sutrašnji dvoboj s liderom prvenstva Posušje ući bez nekoliko važnih igrača.

- Dobili smo obavijest da je Arijan Brković otputovao kući zbog smrtnog slučaja u porodici i ovim putem mu želim izraziti iskreno saučešće. Nećemo imati na raspolaganju ni Jovana Vladimira Pavlovića koji je praktički od prve utakmice povrijeđen i Lea Petrovića koji se tek uključio u proces treninga - kazao je trener Kovač.

Odbrambeni igrač Posušja Branko Vrgoč naglasio je da su igrači spremni za ovu utakmicu i da žele na pozitivan način okončati ovu godinu.

- Protiv Borca očekujemo tešku utakmicu, kao i svaku do sada u prvenstvu. Znamo da utakmica neće biti posebno lijepa i gledljiva, ali želimo dati sve od sebe kako bismo na pozitivan način završili ovu posljednju utakmicu u polusezoni. Za nas je svaka utakmica ista bez obzira na ime protivnika, na nama je da radimo i pokušamo izvući maksimum iz svake utakmice koja dolazi - kazao je Vrgoč.

Dodao je kako su po igri i prikazanom na terenu on i njegovi saigrači zaslužili više bodova nego što trenutno imaju.

- Svjesni smo da igramo dobar fudbal, ali nedostaje tu još bodova. Na kraju je najvažniji rezultat, pa bih volio da igramo i malo ružnije, ali da imamo pet ili šest bodova više nego sada. Ja lično više preferiram bodove, a ne ljepotu u igri. Mogu istaknuti da je atmosfera među nama igračima jako dobra pred ovu posljednju utakmicu i želimo takvo raspoloženje prenijeti i na teren - naglasio je defanzivac Posušja.

Glavni sudija ove utakmice je Benjamin Deljković iz Sarajeva, a njegovi pomoćnici su Damir Lazić iz Brčkog i Stefan Tešanović iz Istočnog Sarajeva. Četvrti sudija je Mirza Kazlagić iz Cazina.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.