open-navfaktor-logo
search
Premijer liga BiH
Posušje nema recept za Sarajevo: Mustafić golom iz slobodnjaka riješio meč na Mokrom docu
Fudbaleri Sarajeva u 14. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine upisali su osmu pobjedu, a treću gostujuću.
11.11.2023. u 22:38
get url
text

Tim Simona Rožmana slavio je na Mokrom docu protiv Posušja sa 1:0, a meč je odlučio Mirza Mustafić golom iz slobodnog udarca.

Posušje je bilo agilnije u prvom dijelu meča, ali osim tri kornera u prvih 15 minuta domaći fudbaleri nisu uspjeli ozbiljnije zaprijetiti Šahinoviću.

U 18. minuti iz slobodnjaka sa distance je opalio Erick, Šahinović se pružio koliko je dug, a lopta je prozujala pored desne stative gola Sarajeva.

Deset minuta kasnije arbitar Sabrija Topalović dosudio je prekršaj na distanci za Sarajevo, nakon što je pao Peneranda. Negodovali su igrači i trener Posušja, kao da su predosjećali šta slijedi...

Loptu je namjestio Mustafić, snažno šutirao, golman Posušja nešto slabije reagovao i semafor je pokazivao rezultat 0:1.

Moglo je Posušje u 34. minuti poravnati, ali stativa je bila saveznik Sarajeva. Ubacio je Kamenar, Boban šutirao glavom, Šahinović je bio savladan, ali zatresla se stativa.

Težak teren, mnogo nervoze, prigovora na sudijske odluke..., faktori su koji su utjecali na kvalitet fudbala u prvom dijelu.

Gosti su drugo poluvrijeme u potpunosti iskontrolisali, ne dozvolivši Posušju da kreira ozbiljniju priliku.

Ovo je bila 11. uzastopna premijerligaška pobjeda Sarajeva u međusobnim duelima s Posušjem.

Bordo tim sa 27 bodova na kontu preuzeo je drugu poziciju na tabeli Premijer lige BiH, sa tri boda zaostatka za vodećim Borcem koji ima i meč manje i sa bodom više od trećeplasiranog Zrinjskog, koji ima dvije utakmice zaostatka.

Posušje je ostalo na osmoj poziciji sa 16 osvojenih bodova.

U prvoj utakmici 14 kola Sloga je danas u Modriči rezultatom 4:1 razbila Igman.

U nedjelju igraju Zvijezda 09 - GOŠK i Borac - Željezničar, a u ponedjeljak Velež - Zrinjski. Utakmica Tuzla Cityja i Širokog Brijega je otkazana zbog bolesti većeg broja igrača i članova stručnog štaba Širokobriježana.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.