open-navfaktor-logo
search
MAJSTOR
Ponikao u Želji, oduševljava Hrvatsku i u 45. godini
U tri utakmice Karić je zabio tri gola, a protiv Dinama iz Domašinca (3:0) u posljednjem kolu potvrdio je klasu
03.09.2018. u 19:56
get url
text

Postoje brojni fudbaleri, ali samo je jedan Veldin Karić. Neuništiv i u 45. godini, aktivno igra fudbal i dalje, a od ove sezone ponovo će obući dres Varteksa! Dobrodošao, ikono.

Ovim je riječima NK Varteks, nedavno najavio dolazak najnovijeg i najzvučnijeg pojačanja.

I već u prvom nastupu Karić je spasio Varteks. U utakmici 4. lige između Varteksa i Nedelišća, koja se odigrala u Sračincu, Karić je u drugoj minuti sudijske nadoknade postigao pogodak za izjednačenje i konačnih 1:1.

U tri utakmice Karić je zabio tri gola, a protiv Dinama iz Domašinca (3:0) u posljednjem kolu pokazao je kako zabijaju majstori.

Igrala se 67. minuta kada je ikona HNL-a primila loptu i majstorski zakucala u rašlje protivnika za 1:0.

- Ste vidli kaj je majstor? - oduševljeno je povikao trener Varteksa, Želimir Orehovec, inače bivši pomoćnik Ćire Blaževića.

Karić je igračku karijeru započeo u sarajevskom Željezničaru davne 1992. godine uz nekadašnjeg hrvatskog reprezentativca Marija Stanića. U ratno vrijeme kao talentovani napadač prešao je u Vojvodinu, kako je sam ispričao, u strahu za život, a 1993. godine jedva je došao u Hrvatsku prešavši u Marsoniju, gdje je igrao uz svog rođaka Edina Mujčina, podsjeća Index.

Nakon toga igrao je za Torino i Lugano, a 1997. stigao je u Varteks u kojem je u sedam godina postao ikona. Sjajna golgeterska forma donijela mu je transfer u Dinamo 2004, a zatim je igrao u Interu, Marsoniji i nizu niželigaša. Upisao je i tri nastupa za reprezentaciju Hrvatske. Prije sedam godina počeo je trenersku karijeru, ali se na poziv Varteksa vratio ulozi igrača.

U HNL-u je postigao 75 golova i 11. je na vječnoj listi.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.