open-navfaktor-logo
search
Jedan je cilj
Pjanić "odgovorio" Sarriju, pa otkrio planove za ovu sezonu
Nikad nisam razmišljao o odlasku iz Juventusa, veoma sam sretan u Torinu, poručio je Pjanić iz Singapura
21.07.2019. u 11:54
get url
text

Miralem Pjanić, fudbalski A reprezentativac Bosne i Hercegovine, bit će jedan od ključnih igrača Juventusa u novoj sezoni.

Maurizio Sarri, novi trener Stare dame, nedavno je poručio kako od Malog princa očekuje da tokom utakmice ima 150 pasova, što znači da će naš veznjak biti ključni igrač sredine terena. Zmaj je "odgovorio" na Sarrijev izazov...

- U Sarrijevom fudbalu moja uloga je veoma važna, svidjet će mi se sigurno. Cilj je da dostignem 150 dodavanja, ali nije važno hoću li odigrati 150 ili 120 lopti. Važno je igrati dobro pa da i saigrači igraju dobro. U našem fudbalu lopta je na zemlji s jednim ili dva dodira. Jedva čekam početak - kazao je Pjanić, koji je s Juventusom na turneji u Singapuru.

Pjanić je krajem prošle sezone zagolicao javnost izjavom francuskim medijima da će "saslušati" eventualnu ponudu iz PSG-a.

- Nikad nisam razmišljao o odlasku iz Juventusa. Veoma sam sretan u Torinu. Imam fantastične igrače oko sebe, želim biti još bolji i želim pomoći svojim novim saigračima. Moj san je osvojiti Ligu prvaka ove godine, ali i svih ostalih godina koje ću biti ovdje - poručio je Pjanić.

Prvi test na klupi Juventusa Sarri će imati danas kada će prvak Italije igrati protiv Tottenhama.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.