open-navfaktor-logo
search
Transferi na Koševu
Penaranda obavio prvi trening sa Sarajevom, kada se Bordo timu priključuje novo veliko pojačanje
Adalberto Penaranda (26) jučer je obavio prvi trening sa fudbalerima Sarajeva na pripremama u Sloveniji, nakon što je prije nekoliko dana potpisao za Bordo tim.
29.06.2023. u 17:51
get url
text

Penaranda ima 26 godina, igra na poziciji lijevog krila, a u dosadašnjoj karijeri je skupio 40 nastupa u La Ligi i šest u Serie A.

Prošlog ljeta je potpisao trogodišnji ugovor sa Boavistom, ali nije odigrao ni jednu utakmicu zbog toga što je portugalski tim kažnjen i ne može registrovati nove igrače.

U karijeri je igrao još za Udinese, Las Palmas, Granadu, Eupen, Watford, CSKA Sofiju i Deportivo La Guaira iz rodne Venecuele.

Zanimljivo, prije sedam godina za 10,6 miliona Udinese ga je prodao u Watford i sigurno je da je Bordo tim njegovim dolaskom dobio veliko pojačanje i postavio nove standarde u bh. fudbalu.

Ekipi koju sa klupe predovodi Mirza Varešanović na pripremama bi se uskoro trebao priključiti i Kevin Viveros, čiji je transfer u Sarajevo već potvrđen.

Prema nezvaničnim informacijama, Kolumbijac će večeras stići u glavni Bosne i Hercegovine, dok će ljekarski pregled i potpis ugovora obaviti sutra.

Viveros u Sarajevo dolazi iz kolumbijskog Deportivo Calija, a priznao je da je Bordo klub za njega imao najbolju finansijsku ponudu.

Kolumbijac ima 23 godine, prošle sezone je u kolumbijskoj eliti zabio četiri pogotka u 19 mečeva. Transfermarkt njegovu vrijednost procjenjuje na 750 hiljada eura, a dolazak u Sarajevo bit će mu prvo evropsko iskustvo.

Sarajevo je u ponedjeljak na prvom kontrolnom meču u Sloveniji pregazilo rumunski Petrolul sa 5:0. Dvostruki strijelac bio je Oliveira, u strijelce su se upisali još Kyeremeh, Ikić i Mustafić.

Naredni meč na pripremama Bordo tim igra sutra protiv albanske Shkendije, a za 6. juli zakazan je duel protiv Domžala.

Nakon toga Sarajevo se vraća u glavni grad BiH gdje će se pripremati za meč prvog kola kvalifikacija UEFA Konferencijske lige protiv Torpeda Kutaisi koji se 13. jula igra u Gruziji.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.