open-navfaktor-logo
search
Premijer liga
Otvaranje drugog kola: Posušje pod reflektorima dočekuje Široki Brijeg
Posušje i Široki Brijeg na Mokrom docu večeras otvaraju drugo kolo Premijer lige Bosne i Hercegovine u fudbalu.
04.08.2023. u 09:13
get url
text

Široki Brijeg, kao ni Posušje, nije igrao utakmicu prvog kola Premijer lige zbog obaveza protivnika u evropskim takmičenjima, pa će susret na Mokromdocu biti premijera za novog trenera tima sa Pecare Marijana Budimira.

- Ono što igrači i treneri s nestrpljenjem očekuju je početak službenih takmičarskih utakmica. Mislim da ćemo protiv Posušja biti dobri i da ćemo znati u svakom trenutku što trebamo učiniti na terenu. Očekujem da će moja ekipa  biti na dobroj razini i da će igrači znati što treba učiniti u obrani i napadu kako bismo uspjeli ispuniti sve naše zamisli – najavio je utakmicu Budimir.

Osvrnuo se i na prijateljsku utakmicu koje su ove dvije ekipe odigrale u pripremnom periodu, a u kojoj su Širokobriježani slavili pobjedu 2:0.

- Pripremne utakmice i službene utakmice su nešto potpuno različito. Iako smo mi uspjeli pobijediti, smatram da je Posušje u toj utakmici bilo ravnopravan protivnik, ako ne i bolji u nekim dijelovima susreta. Imaju dobrog trenera i nekoliko iskusnih pojedinaca, digli su se kao klub na svim razinama i mislim da će ovo biti prava utakmica – istakao je trener Širokog.

Dodao je da su Barišić i Benić povrijeđeni i da neće biti spremni za ovaj duel.

Branko Karačić, trener Posušja, istakao je kako očekuje tvrdu utakmicu u kojoj će odlučivati detalji.

- Nadam se da ćemo u ovom susretu s Širokim biti dobri. Puno je nepoznanica kod obje ekipe kada je u pitanju forma, a razlog tomu je i veliki broj promjena u igračkom kadru. Široki Brijeg ima novog trenera i nove ambicije, ali mi isto tako možemo reći da smo kvalitetno odradili pripreme. Mislim da će moja ekipaodraditi dobru utakmicu protiv respektabilnog i kvalitetnog protivnika.

Imamo obavezu dati sve od sebe i da uz dozu sreće koja je uvijek potrebna dođemo do povoljnog rezultata. Znamo ambicije i kvalitetu Širokog, ali svjesni smo i kvalitete naših igrača i zbog toga vjerujemo da nećemo razočarati naše navijače koje očekujemo u velikom broju na Mokrom docu - kazao je Karačić, pa poručio kako će za njegov tim poseban motiv biti to što će sutrašnja utakmica biti prva odigrana u Posušju pod svjetlima reflektora.

Otkako se Posušje vratilo u Premijer ligu protiv Širokog Brijega igrali su šest utakmica, a omjer je na strani Širokobriježana koji imaju dvije pobjede, dok su ostala četiri susreta završena bez pobjednika.

Susret na Mokrom docu sudit će Antoni Bandić iz Gruda, a utakmica se igra od 21 sat.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.