open-navfaktor-logo
search
Golman Juventusa
Oglasio se Wojciech Szczesny: Uplašio sam se, jedva sam disao...
Wojciech Szczesny, golman Juventusa, zabrinuo je sve kada je u finišu prvog poluvrema zatražio pomoć medicinskog tima.
14.04.2023. u 08:47
get url
text

Poljak se žalio na bol u prsima, a nakon što mu se nekoliko minuta ukazivala pomoć, u suzama je napustio teren, a umjesto njega ušao je Mattia Perin.

Žalio se na bol u grudima, a Juventusovi doktori nakon utakmice poručili su kako je nakon prvih pregleda sve uredu. To je potvrdio i Szczesny, piše Gazzetta.

- Dobro sam, malo sam nervozan, ali upravo sam obavio preglede i sve je uredu. Šta se dogodilo? Osjećao sam anksioznost. Uplašio sam se, to mi se nikada nije dogodilo. Jedva sam disao i jako sam se zabrinuo - kazao je poljski golman, pa se onda našalio:

- Zapravo, prava je istina da sam vidio da je Mattia bio sjajan na treningu. Osjećao sam se umorno i znao sam da će on imati dvije sjajne obrane u 94. minuti. Šalim se, pucali su ravno u njega! Čestitao sam mu, on je čovjek zlatnog srca, dobro se slažemo. Kao tim golmana mi smo zlatna grupa. Šteta što i Carlo (Pinsoglio, treći golman Juventusa) nije ušao, imali bismo hat-trick sjajnih odbrana. Mattia je bolji u komunikaciji s ekipom, ja sam samo zgodan.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.