open-navfaktor-logo
search
Suspendovani Zmaj
Oglasio se Ahmedhodžić: Želio sam progovoriti poslije utakmica, ali okolnosti su se promijenile
Anel Ahmedhodžić, bh. fudbaler koji nije došao na okupljanje reprezentacije Bosne i Hercegovine, zbog čega su selektor Meho Kodro i direktor Zmajeva Zvjezdan Misimović inicirali disciplinski postupak, iznio je svoju stranu priče.
06.09.2023. u 20:56
get url
text

Defanzivac Sheffielda na Instagramu je objasnio da je povrijeđen i da je o svemu na vrijeme obavijestio "one koje je trebao".

VEZANI TEKST - Postupak pokrenula dva čovjeka: Šta kaže Pravilnik na osnovu kojeg je FSBiH suspendovao Ahmedhodžića?
 

- Htio sam sačekati da se mečevi završe prije nego što progovorim, ali okolnosti su se promijenile. Zadobio sam lakšu povredu koljena i odlučio da ovoga puta propustim okupljanje, da počnem oporavak što je prije moguće i da se što prije vratim na teren. Svi koji su ovo trebali znati dobili su informaciju na vrijeme - počeo je Ahmedhodžić.

Poznajem svoje tijelo i mislim da je najbolje da u ovom momentu ostanem u Sheffieldu kako bi sebi pružio najbolju moguću priliku da ostanem u formi do kraja sezone.

Uz to, svi znaju šta osjećam prema BiH, svi mogu vidjeti da svaki put kad igram dajem sve od sebe na terenu. Ne vjerujte svemu što pročitate. U svakom slučaju, mislim da većina nas zna probleme oko naše reprezentacije. Saigračima želim puno sreće u sljedećim utakmicama - poručio je Ahmedhodžić.

Fudbalski savez Bosne i Hercegovine suspendovao je danas defanzivca Zmajeva Anela Ahmedhodžića nakon što se igrač Sheffield Uniteda nije pojavio na okupljanju u pripremama Zmajeva pred mečeve s Lihtenštajnom i Islandom.

VEZANI TEKST - Meho Kodro uputio novi poziv
 

Ahmedhodžić je suspendovan do daljnjeg i protiv njega će biti pokrenut disciplinski postupak u skladu s važećim propisima FSBiH i Pravilnika o reprezentacijama FSBiH koji datira iz 2014. godine.

- Anel Ahmedhodžić se nije pojavio na okupljanju u zakazano vrijeme, iako je od strane njegovog kluba Sheffield Uniteda dostavljen medicinski izvještaj koji potvrđuje da njegova povreda nije ozbiljnije prirode.

Članovi stručnog štaba i medicinskog tima su bezuspješno pokušali stupiti u kontakt sa Ahmedhodžićem. Niti jedan igrač nije izuzet od odgovornosti dolaska na pripreme reprezentacije, osim kada se radi o objektivnim okolnostima i sportskoj povredi. Kako se ovdje ne radi o sportskoj povredi koja sprečava njegov dolazak i boravak na pripremama u Sarajevu, Anel Ahmedhodžić je suspendovan do daljnjeg i protiv njega će biti pokrenut disciplinski postupak - poručili su iz krovne kuće bh. fudbala.

Kodro je danas naknadno pozvao Eldara Ćivića, a A tim prekomandovan je Tarik Muharemović iz mlade reprezentacije.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.