open-navfaktor-logo
search
Nigerijac presretan
Odrekao se dijela plaće da dođe u Manchester United, majka plakala od sreće
Nigerijski fudbaler Odion Ighalo kazao je da je toliko želio da dođe u Manchester United da se odrekao dijela plaće kako bi se realizovao dogovor o posudbi iz kineskog Shanghai Shenhua.
06.02.2020. u 08:33
get url
text

Dodao je i da nije spavao u noći, kada je dogovor postignut, prenosi Anadolu Agency (AA).

Iskusni 30-godišnji napadač tako je posljednjeg dana prijelaznog roka u Engleskoj, 31. januara, stigao u slavni klub sa Old Trafforda na posudbu do kraja tekuće sezone.

- Još je nekoliko klubova pokazivalo interes, ali sam agentima rekao da odaberu Manchester United, ukoliko bude bilo moguće. U 23 sata u Šangaju moj agent me zvao da mi kaže da United želi da postigne dogovor, pa sam se te noći probudio i počeo tražiti prevodioca koji će otići u sobu direktora i otišao sam na njegova vrata. Rekao sam mu da moj agent želi razgovarati s njim, United dolazi zbog mene, to morate čuti - prepričao je Ighalo dešavanja vezana za njegovu posudbu u razgovoru za klupsku internet stranicu.

Ighalo, njegov agent i klubovi proveli su noć pregovarajući i potpisujući papirologiju kako bi se sve riješilo prije roka po šangajskom vremenu u sedam sati ujutru. U međuvremenu su drugi klubovi zvali da mole Ighala da potpiše za njih.

- Rekao sam svom agentu: Ovo je ono što želim. Želim da dođem u United. Pojasnio mi je da će mi smanjiti plaću, ali sam mu kazao da me nije briga. Bilo mi je važno da se dogovor postigne, jer sam želio da idem u United. Baš me briga koliko je smanjenje plaća, samo neka se to dogodi - kazao je Ighalo.

Pojasnio je i da je od malena bio navijač Manchester Uniteda, te da je njegova majka plakala kada je čula da će zaigrati na Old Traffordu, a ljudi su u njegovom kraju u Nigeriji slavili na ulicama.

Iskusni nigerijski fudbaler tokom karijere igrao je za Prime, Julius Berger, lyn, Udinese, Granadu, Cesenu, Watford, Changchun Yatai i Shanghai Shenhua. Za reprezentaciju Nigerije odigrao je 35 utakmica i postigao 16 golova.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.