open-navfaktor-logo
search
Potvrđeno
Odgođen još jedan meč Premijer lige
Fudbaleri Zrinjskog trebali su u nedjelju u petkom kolu Premijer lige Bopsne i Hercegovine ugostiti ekipu Širokog Brijega u hercegovačkom derbiju.
11.08.2022. u 09:23
get url
text

Međutim, danas je stigla potvrda je ta utakmica će biti odgođena, a novi termin velikog hercegovačkog derbija bit će naknadno određen.

Razlog je nastup Zrinjskog u Evropi. Podsjetimo, Mostarci danas u Kazahstanu protiv Tobola igraju revanš-utakmicu 3. kola kvalifikacija za Konferencijsku ligu, a u prvoj utakmici koja je odigrana prošlog četvrtka slavili su rezultatom 1:0.

Takav razvoj događaja prošle sedmice najavio je i trener Plemića, Sergej Jakirović, koji je govorio kako bi se njegova ekipa u petak trebala vratiti iz Kazahstana, a već u nedjelju igrati protiv Širokog Brijega.

- Takmičarska komisija Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine, na zahtjev domaćina, službeno je odgodila veliki hercegovački derbi između HŠK Zrinjski i NK Široki Brijeg koji se trebao odigrati u nedjelju, 14. augusta na stadionu Pod Bijelim Brijegom u Mostaru u okviru petog kola Premijer lige BiH.

Razlog odgode je današnja revanš utakmica Mostaraca u trećem kolu kvalifikacija Konferencijske lige na gostovanju kod Tobola u dalekom Kazahstanu.

Novi termin velikog hercegovačkog derbija bit će naknadno određen - piše u objavi NK Široki Brijeg.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.