open-navfaktor-logo
search
Mundijal 2022
Odbili luksuzni smještaj: Roštilj Argentince odveo u studentski dom
Učesnici Svjetskog prvenstva u Kataru imat će sve uvjete na vrhunskom nivou, počevši od luksuznog smještaja, grandioznih hotela, stadiona i svega što prati vrhunski događaj na čiju organizaciju je utrošeno više od 200 milijardi dolara.
17.11.2022. u 20:17
get url
text

Međutim, nisu svi odabrali luksuz. Fudbalska reprezentacija Argentine spavat će i boraviti u studentskom domu u Dohi. Razlog? Timski duh.

Messi i društvo odrekli su se luksuznih hotela u korist studentskog doma kako bi mogli uživati u tradicionalnim goveđim specijalitetima s roštilja.

Govedina iz južnoameričke zemlje koja se smatra najboljom na svijetu također je dopremljena u Katar za Gaučose, koji su uvijek u uskom krugu favorita za osvajanje Mundijala.

S Argentincima je u Katar stigao i kuhar koji će se pobrinuti da se fudbaleri osjećaju kao u svojoj domovini.

Messi se ne odriče tradicije

- Posjetili smo kampus nekoliko puta i odabrali ga, ne samo zbog sjajnih sadržaja, već i zbog otvorenog prostora za roštilje. To je vrlo važno za igrače i Argentince općenito jer je dio naše kultur. Želimo im omogućiti da se u Kataru osjećaju kao kod kuće, a najbolji način da im to osiguramo je da osjete okus doma dok su fokusirani na fudbal.

- Druge su ekipe odlučile odabrati luksuzniji smještaj, ali naša reprezentacija je najbolja na svijetu i zaslužuje najbolju govedinu. Naš cilj je osovjiti Svjetsko prvenstvo, a ne kvalitet hotela u kojem odsjedamo - rekao je za Daily Mail izvor iz argentinske reprezentacije.

Argentina će u grupi igrati sa Saudijskom Arabijom, Meksikom i Poljskom. Prvu utakmicu igra u utorak protiv Saudijske Arabije, četiri dana kasnije protiv Meksika te 30.novembra protiv reprezentacije Poljske.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.