open-navfaktor-logo
search
Propušta okupljanje
Nije mu prvi put: Ahmedhodžić i ranije u reprezentaciji BiH napravio sličnu stvar
Okupljanje i pripreme fudbalske A reprezentacije Bosne i Hercegovine za kvalifikacione mečeve protiv Lihtenštajna i Islanda pod komandom novog selektora Mehe Kodre zasjenio je "slučaj Anel Ahmedhodžić"
06.09.2023. u 17:53
get url
text

Stoper Zmajeva nije se pojavio u Sarajevu, Fudbalski savez BiH se odlučio na suspenziju i disciplinski postupak protiv 24-godišnjeg reprezentativca.

VEZANI TEKST - Fudbalski savez BiH suspendovao Anela Ahmedhodžića
 

FSBiH tvrdi da je Ahmedhodžićev poslodavac Sheffield United dostavio medicinski izvještaj koji potvrđuje da njegova povreda nije ozbiljnije prirode, a da su članovi stručnog štaba i medicinskog tima Zmajeva bezuspješno pokušali stupiti u kontakt s njim.

S druge strane, fudbalerov otac Mirsad na društvenim mrežama ističe da se radi o povredi lože, da će zbog toga vjerovatno i preskočiti ligaški meč poslije reprezentativne pauze, igrač se ne oglašava, Sheffield United također.

Ovo nije prvi put da se Ahmedhodžić bez traga i glasa ne pojavi na okupljanju reprezentacije.

To se dogodilo u novembru 2020. godine kada se Ahmedhožić nije odazvao selektoru Dušanu Bajeviću za mečeve protiv Irana, Nizozemske i Italije.

FSBiH, nešto slično kao danas, oglasio se saopćenjem uz tvrdnju da zvanična informacija o tome zašto se nije pojavio u zakazano vrijeme nije stigla ni od Ahmedhodžića niti od njegovog kluba, tada Malmea.

- Ovakvo ponašanje u najmanju ruku je nekorektno i neodgovorno, posebno što su se informacije o njegovom izostanku sa ovog okupljanja već ranije pojavile u javnosti, od ljudi bliskih Ahmedhodžiću. U ovom slučaju izostao je patriotizam koji se toliko pojavljivao u ranijim izjavama, kao i poštovanje prema saigračima i državi, čiji dres bi trebalo da bude svetinja za svakog igrača - bila je tadašnja poruka iz FSBiH.

Objava FSBiH iz novembra 2020. godine

Ahmedhodžić je za Zmajeve debitovao upravo kod Bajevića 8. oktobra 2020. u play-offu za EURO i meču protiv Sjeverne Irske na Grbavici koji su bh. fudbaleri izgubili na penale.

Od tada do danas odigrao je 21 utakmicu za nacionalni tim i postigao jedan pogodak.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.