open-navfaktor-logo
search
Bh. stručnjak
Navijači Rijeke priredili Jakiroviću paklen doček: Vrijeđali ga, ali i bacali dolare s njegovim likom
Rijeka i Dinamo remizirali su (2:2) u 15. kolu HNL-a, a ovaj susret bio je posebno težak za bh. stručnjaka Sergeja Jakirovića koji je na svima već znan način otišao s Rujevice. 
13.11.2023. u 09:34
get url
text

Dinamo mu je ponudio posao dok je bio trener Rijeke i aktivirao klauzulu, a on je samo tri dana uoči utakmice protiv Lillea u Konferencijskoj ligi prihvatio ponudu. Cijeli grad mu je zamjerio i postao je omražen.

"Jakire ča ni tebe ni sran?" i "Tvoja izdaja naša je snaga", pisalo je na transparentima tokom utakmice, a cijelo vrijeme su odzvanjali pogrdni povici na njegov račun. Uz to, na samom početku su ga "počastili" gromoglasnim zvižducima. A neki su otišli i korak dalje. 

Po uzoru na navijače Milana, Navijači Rijeke su na početku utakmice na travnjak bacili novčanice lažnih dolara na kojima se nalazio Jakirovićev lik, uz natpis "traditore", što znači izdajnik. Na novčanici je uz "United States" pisalo i "Bosnia and Herzegovina". 

Jakirović se nakon utakmice osvrnuo i na doček koji su mu priredili navijači Rijeke.

- S obzirom na to koliko se najavljivalo bilo je u redu. Ja nikom ništa ne zamjeram, ne opterećujem se s time, ovo je fudbalski folklor, a ja sam puno prošao kao trener, pa onda valjda vrijediš ako se ljudi toliko koncentriraju na tebe - rekao je trener Dinama.

 

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.