open-navfaktor-logo
search
Odjeci derbija
Navijači Galatasaraya ismijavaju Edina Džeku zbog situacije iz 2019. godine
Fenberbahče i Galatasaray remizirali su jučer u velikom gradskom derbiju, odigravši 0:0.
25.12.2023. u 18:33
get url
text

U meču punom tenzija i bezbroj prekršaja (45 dosuđenih) u centru pažnje našli su prvi strijelci timova Edin Džeko i Mauro Icardi.

Njih dvojica su u finišu prvog dijela imali verbalni okršaj, a "rat" je nastavljen i na društvenim mrežama. Galata je objavila Icardijevu fotografiju s modricom ispod oka tvrdeći da ju je dobio u duelu s jednim igračem Fenera i da je trebao biti dosuđen penal.

Na takvu objavu Džeko nije mogao ostati dužan i poručio je da je nevjerovatno da su to objavili, te da je Icardi pomenutu povredu zadobio u finišu utakmice kada se zabio u stativu gola Dominika Livakovića.

A Dijamantov komentar izazvao je lavinu komentara i svađu navijača dva tima. Kako bi pokazao "ko je Edin Džeko" jedan navijač Galate podijelio je video iz vremena kada je naš golgeter nosio dres Rome. Video je sa utakmice protiv Porta iz 2019. godine, kada je Zmaj "pao kao pokošen" nakon naguravanja sa Pepeom.

Navijači Galatasarayja ismijavaju našeg golgetera i smatraju da je time pokazao ko je i kakav je, te da on nema pravo da optužuje Icardija za simuliranje.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.