open-navfaktor-logo
search
Zvanično
Naslijedio Mensura Dogana: Srđan Karić novi direktor Akademije FK Sarajevo
Srđan Karić danas je zvanično imenovan za novoig direktora Akademije FK Sarajevo.  Na ovoj funkciji naslijedio je Mensura Dogana.
29.11.2023. u 17:16
get url
text

- Srđan Karić ima ogromno iskustvo u skautingu, a također i saradnju sa vrhunskim stručnjacima iz sporta. Svoju karijeru kao skaut je započeo još 2012. godine u Lian Sports GmbH agenciji koja predstavlja jedne od najvećih igračkih imena. Nakon završetka saradnje sa Lian Sports obnašao je funkciju skauta u FK Partizan od 2017. do 2018. godine. Zatim prelazi u FK Crvena Zvezda gdje je bio glavni skaut sve do novembra 2022. godine. Tada postaje direktor Unnak Sports agencije, te je funkciju zadržao sve do danas - saopćeno je iz Bordo kluba.

- U protekloj sezoni bio je saradnik u NK Domžale gdje je usko sarađivao sa našim sadašnjim stručnim štabom i sportskim direktorom Senijadom Ibričićem - dodali su iz kluba.

U omladinskim selekcijama Sarajeva upražnjena su trenerska mjesta u kadetskom timu nakon odlaska Admira Hasančića i juniorskom timu poslije rastanka sa Dženanom Uščuplićem. Također, član Akademije više nije ni Ibro Hodžić, trener golmana.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.