open-navfaktor-logo
search
Stigao Anel Hajrić
Napadač potpisao za Željezničar: Amar Osim "dvometraša" pronašao u Belgiji
Anel Hajrić, bivši igrač Radomlja, Maribora i Lokerena, novi je fudbaler sarajevskog Željezničara. 
23.06.2020. u 11:27
get url
text

Dvadesetčetverogodišnji napadač, koji je visok skoro dva metra (195 cm) potpisao je ugovor na dvije godine uz opciju produženja na još jednu sezonu.

Rođen je 4. marta 1996. godine u Sloveniji. Prošao je omladinske selekcije Maribora, a po isteku juniorskog staža boravio je na posudbama u Kranju i Radomlju. U augustu 2018. godine potpisao je za NK Radomlje, te je u toj sezoni odigrao 29 utakmica i postigao 35 golova. Nakon sjajne sezone stigao je poziv belgijskog Lokerena za koji je igrao posljednju godinu.

- Nedavno je došlo do kontakta s trenerom Amarom Osimom, vodili smo duge razgovore. Imao sam još nekoliko ponuda, ali je preovladala moja želja da zaigram za ovaj klub. Želju pratim, mnogi moji drugari i članovi familije su vatreni navijači Željezničara i to je mnogo doprinijelo da dođem na Grbavicu. Navijačima želim poručiti da nas bodre, da budemo jedna cjelina, a mi ćemo na terenu dati svoj maksimum - kazao je bivši kadetski i juniorski reprezentativac Bosne i Hercegovine.

Hajrić je potpisao dvogodišnji ugovor uz opciju produženja na još jednu sezonu, a prvi trening sa ekipom će obaviti danas od 18 sati u Konjicu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.