open-navfaktor-logo
search
To je pravi posao
Najveći transfer u historiji Hajduka: Na 16-godišnjaku zaradili više od 20 miliona KM
Danas su ispisane nove stranice historije splitskog Hajduka.
25.09.2023. u 14:27
get url
text

Kako piše zvanična klupska stranica, Bili su u najvećem izlaznom transferu prodali 16-godišnjeg Luku Vuškovića (16) u Tottenham.

- Dogovorom o transferu između Hajduka i engleskog premierligaša Luka postaje najskuplje plaćeni defanzivac u svojoj dobi u historiji, a službeno će za Tottenham biti registrovan 2025. godine.

Jedan je od najtalentiranijih igrača svoje generacije, bio je član juniora koji su osvojili drugo mjesto u Ligi prvaka mladih, ostvarivši najveći rezultat u historiji Akademije, ali i hrvatskog klupskog fudbala u mlađim kategorijama. Upravo njegovim golom Hajdukovi juniori su u osmini finala svladali Šahtar i plasirali se u osminu finala. Redovni je član mlađih uzrasnih kategorija hrvatske reprezentacije - piše HNK Hajduk.

Hrvatski mediji pišu da visina obeštećenja biti veća od 10,8 miliona eura koji je Everton 2017. godine platio za Nikolu Vlašića. S Poljuda, doduše, nisu naveli cifru, nagađa se da bi mogla biti oko 22 miliona KM (11 miliona eura). Novac o kojem bh. klubovi mogu samo sanjati...

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.