open-navfaktor-logo
search
Treniranje strogoće
Na sjednicama IO FSBiH: Ko su "opasni" muškarci koji uhode i "straše" novinare?
Dolaskom Vice Zeljkovića u Fudbalski savez Bosne i Hercegovine ništa nije i, očito, neće biti kao prije.
21.01.2021. u 20:55
get url
text

VEZANI TEKST - Sofrenić ne zna ni ime novog selektora: Ovo je jedini član IO FSBiH koji nije glasao za Peteva

Predsjednik FSRS, koji će po svemu sudeći na narednoj Skupštini biti izabran za novog predsjednika krovnog Saveza, već je počeo trenirati strogoću. Za početak uspio je razjediniti Izvršni odbor, predsjednik Komiteta za sudije i suđenje zbog njega je podnio ostavku, a sada je počeo "strašiti" i novinare.

Istina, ne on direktno, nego dvojica sumnjivih i, u pokušaju, opasnih muškaraca u crnim jaknama, koje su i danas bez ikakvih akreditacija, uhodili novinare u holu ilidžanskog hotela Hills, gdje smo čekali završetak sjednice Izvršnog odbora FSBiH.

Pitali smo Slavicu Pecikozu, portparola FSBiH, ko su dvojica muškaraca, na što ona nije imala odgovor i kazala kako odgovor na to pitanje moramo tražiti kod nekog od direktora u FSBiH - Elmira Pilava ili Nihada Hodžića, direktori sektora za sport i administraciju FSBiH (nisu bili prisutni u trenutku razgovora).

- Ja sam lično obezbjeđenje Vice Zeljkovića, u čemu je problem? - uključio se u razgovor jedan od sumnjivih muškaraca, da bi njegovo izlaganje prekinula Pecikoza i poslala ga iza staklenih vrata, u dio hola kroz koji novinari trebaju proći kako bi došli do sale u kojoj je, nešto kasnije, održana pressica (drugi tjelohranitelj se kasnije nonšalantno šetao po press sali).

Pecikoza se, velikodušno, ponudila kako će zaštititi novinare, a uozbiljila se nakon što smo ju upozorili da ne može ući u muški wc, gdje se tjelohranitelji osjećaju kao u dnevnom boravku. Odmah potom od predstavnika medija zatražila je akreditacije na uvid?

Očito, za nju su problem novinari, a ne neki "opasni likovi" koji se motaju okolo i svojom pojavom straše pripadnike sedme sile.

{$galerijaFotografija}

Naredno "druženje" članova IO FSBiH sa medijima, zakazano je za 27. januar (naknadno će biti određeno mjesto), kada će biti upriličeno predstavljanje Ivayla Peteva.

Pitamo se samo da li će sa novinarima na pressice biti dozvoljen i ulaz njihovih tjelohranitelja. Jer, očito da ćemo ih morati angažovati, kako bismo se osjećali sigurno. Po uzoru na Vicu Zeljkovića...

20210121151239_0J4A8708.JPG
1 od 5
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.