open-navfaktor-logo
search
Sud odlučio
Mlada zvijezda Manchester Uniteda oslobođena optužbi za silovanje
Fudbaler Manchester Uniteda Mason Greenwood oslobođen je optužbi za silovanje nakon što je slučaj protiv njega odbačen jer su svi ključni svjedoci odustali od svjedočenja na sudu u Manchesteru.
02.02.2023. u 17:47
get url
text

Podsjetimo, Greenwooda je policija uhapsila u januaru prošle godine zbog optužbi da je fizički zlostavljao svoju djevojku Harriet Robinson.

Sumnjičilo ga se za silovanje, napad, seksualni napad i prijetnje smrću.

VEZANI TEKST - Poslije šokantnih tvrdnji djevojke uhapšena zvijezda Uniteda

Manchester United ga je tada suspendovao do daljnjeg, osudio njegov postupak i ogradio se od svega. Uz to je klub iz prodaje povukao svu opremu s njegovim imenom, a i Nike je raskinuo saradnju s njim. Saigrači su ga prestali pratiti na društvenim mrežama, a još jedan udarac zadao mu je i EA Sports koji ga je izbacio iz igrice FIFA 2022. 

Prijetila mu je dugogodišnja kazna, što bi značilo oproštaj od fudbalske karijere, ali godinu dana nakon hapšenja, sud u Manchesteru odbacio je sve optužbe.

Kako je od danas slobodan čovjek, a još uvijek je pod ugovorom s Machester Unitedom, mladi engleski fudbaler uskoro bi se mogao vratiti na teren. Tek mu je 21 godina, ima veliki potencijal i jedan je od najtalentovanijih igrača u Engleskoj. 

Greenwood je prošao fudbalsku školu Manchester Uniteda, a u prvom timu debitovao je 2018. godine.

Prošao je i sve reprezentativne selekcije Engleske te je upisao i jedan nastup u seniorskoj reprezentaciji.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.