open-navfaktor-logo
search
Četvrto kolo
Milan okrenuo PSG, Krunić ušao, Crvena zvezda ispala iz Lige prvaka
U derbiju grupe F UEFA Lige prvaka Milan je preokretom slavio protiv PSG-a sa 2:1.
07.11.2023. u 22:58
get url
text

Poveli su Francuzi u devetoj minuti golom Škriniara, tri minute poslije atraktivan pogodak škaricama za poravnanje postigao je Leao, a u 50. minuti Giroud je pogodio za preokret Rossonera.

Reprezentativac Bosne i Hercegovine Rade Krunić zaigrao je od 84. minute.

Ranije je Borussija Dortmund pred svojim navijačima rezultatom 2:0 nadigrala Newcastle.

Situacija u grupi F uoči posljednjih 180 minuta je itekako uzbudljiva s obzirom na da to vodeća Borussija ima sedam bodova, PSG šest, Milan pet, a Newcastle četiri.

Mnošto uzbuđenja do kraja grupne faze čeka nas i u grupi E gdje poslije večerašnje pobjede nad Celticom rezultatom 6:0 prvu poziciju sa osam bodova na kontu drži Atletico Madrid. Po dva lope u mrežu Celtica pospremili su Griezman i Morata, a u strijelce su se još upisali Lino i Niguez.

Lazio je rezultatom 1:0 golom Immobilea savladao Feyenoord i stigao do sedmog boda, što je bod bod više od nizozemskog predstavnika, a Celtic je ostao na jednom osvojenom bodu.

U grupi F više nema dilema. U osminu finala plasman su izborili Manchester City i Leipzig.

Manchester City je sa 3:0 savladao Young Boys. Dvostruki strijelac bio je Haaland, a pogodio je i Foden. Aktuelni evropski prvak poslije četiri kola ima maksimalnih 12 bodova.

Do treće pobjede stigao je Leipzig koji je u Beogradu pobijedio Crvenu zvezdu rezultatom 2:1. Za goste iz Njemačke pogađali su Simons u osmoj i Openda u 77. minuti, dok je u 81. minuti autogol postigao Henrichs.

Crvena zvezda i Young Boys imaju po bod na kontu i bez teoretskih su šansi da se plasiraju u osminu finala, a njihov međusobni okršaj u Švicarskoj mogao bi biti ključan u borbi za treće mjesto u grupi i proljeće u Evropskoj ligi.

U grupi H Porto je rezultatom 2:0 nadigrao Antwerpen i poravnao se s Barcelonom. Obje ekipe imaju po devet bodova, Shakhtar ima šest, a Antwerpen je i dalje bez boda.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.