open-navfaktor-logo
search
Slavni nogometaš
Meho Kodro iz Španije za Faktor: San Sebastijan je u karantinu, gledam kako Kenan trenira u stanu
- Situacija u Italiji i Španiji treba biti škola svim Bosancima i Hercegovcima, ali i ostalim ljudima širom svijeta - ističe na početku razgovora za Faktor legendarni nogometaš Meho Kodro iz svog doma u San Sebastijanu.
18.03.2020. u 19:51
get url
text

U ovom prelijepom gradu na sjeveru Španije bivši nogometaš nalazi se u krugu porodice, supruge Azemine, kćerki Dalile i Melihe i sina Kenana, koji je nastavio porodičnu tradiciju i član je Athletic Bilbaoa.

- Situacija je izuzetno teška. Cijeli grad je na neki način u karantinu. Gotovo da nema izlazaka. Jedino ako neko mora kod doktora, po lijekove ili neke životne namirnice. Gradske ulice su puste. Sve to izgleda sablasno, ali to je jedino rješenje - ističe Kodro koji je u karijeri nosio i dres slavne Barcelone.

U svakodnevnom je kontaktu sa prijateljima i rodbinom u Mostaru i s posebnom pažnjom prati sve informacije iz BiH.

- Sada ljudi ne trebaju pametovati, nego slušati stručnjake. Svi moramo biti svjesni situacije i pridržavati se reda. Nadam se da će koronavirus uskoro biti prošlost – nastavlja Meho.

Kako kaže, nogomet mu nedostaje, ali sada svi imaju druge prioritete.

- Životi su najbitniji. Sad razmišljati o nogometu ili sportu uopšte nema smisla. Nogomet je obilježio moj život, ali sada je zdravlje na prvom mjestu. Kenan trenira u stanu. On je dobio treninge od kluba i strogo se toga pridržava - kaže na kraju Kodro.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.