open-navfaktor-logo
search
Pred put u Baku
Manijaci pripremili novo iznenađenje za igrače Želje
Fudbaleri Željezničara u četvrtak su nošeni fenomenalnim navijanjem prepune Grbavice stigli dva gola zaostatka i remizirali sa Dinamom iz Minska (2:2).
15.07.2023. u 21:38
get url
text

U revanšu koji je na rasporedu 20. aprila neće biti podrška igračima, jer se meč u Bakuu igra bez prisustva publike. Ipak, najvatreniji navijači tima sa Grbavice pronašli su način kako da daju podršku igračima i pripremili su novo iznenađenje.

- Željo nam je u četvrtak priredio noć za pamćenje. Gol u posljednim minutama nije nešto na šta nismo navikli, ali ovaj definitivno nosi poseban značaj upravo zbog toga što nam otvara put za prolaz u naredno pretkolo. Plave u četvrtak očekuje teška utakmica u dalekom Azerbejdžanu.

Utakmica koja će se igrati bez publike, pa smo s toga i mi spriječeni da se pojavimo tamo, što bi sigurno bio jedan od najznačajnijih faktora koji bi utjecao na tok utakmice.

Kroz godine, kao navijači stvorili smo osjećaj da prepoznamo momenat kada trebamo povući neke poteze i ne dozvoljavamo da stvari idu svojim tokom, a da ne uradimo sve što je do nas da dođemo do željenog cilja. S toga, kako bi igračima još jednom pokazali ko stoji iza njih i kako bi im ta spoznaja dala dodatni motiv i volju da se u Sarajevo vrate s pobjedom, grupa je odlučila ispratiti momke na aerodromu.

Ovo nije poziv samo ljudima koji stoje u kopu, ovo je poziv svim navijačima koji su bili u četvrtak na Grbavici, svima onima koji nisu stigli kupiti svoju kartu na vrijeme i svim Željinim navijačima iz kojeg god mjesta dolazili! Ovo se ne propušta!

Ako ne može na stadionu, može na aerodromu - poručili su Manijaci, dodavši da će o detaljima "akcije" naknadno obavijesti javnost.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.