open-navfaktor-logo
search
Već igrao u ovoj ligi
Luka Menalo pred potpisom, čeka se dogovor klubova!
Luka Menalo, fudbalski A reprezentativac Bosne i Hercegovine, na proljeće neće nositi dres Dinama.
30.12.2023. u 18:59
get url
text

VEZANI TEKST - Jakirović ga precrtao, ali za Zmaja nema zime: Menala želi FK Sarajevo, moguć povratak i u Sloveniju?

Naš ofanzivac, prema pisanju Germanijaka, pred potpisom je za novi klub. Riječ je o slovenskom Celju.

Iako se već neko vrijeme priča da Menala najviše želi Sarajevo, BiH reprezentativac nije sklon povratku u ligu iz koje je krenuo njegov put i ta opcija od prvog dana nije previše realna. Ali, zato bi se Menalo mogao vratiti u Sloveniju, tamo je već nosio dres Olimpije i ostavio vrlo pozitivan trag.

Menalo je, naime, velika želja Damira Krznara, bivšeg trenera Dinama, koji s Celjem drži uvjerljivo vrh prvenstvene tabele (drugoplasirana Olimpija zaostaje 10 bodova). Krznar poznaje Menalove fudbalske i ljudske karakteristike, zna što mu može donijeti i prema informacijama Germanijaka taj je posao vrlo blizu potvrde.

Jer i Menalo želi u Celje, cijeni Krznara, intrigira ga borba za naslov i evropski izazovi na ljeto, zapravo, ne postoje nikakve velike prepreke na putu do Menalova potpisa za Celje. Tek se čeka dogovor klubova, hoće li biti riječ o posudbi (s otkupom), ili odmah o kompletnom transferu!?

U svakom slučaju s Menalovim odlaskom/dolaskom u Celje slažu se i Dinamo i Celje i Menalo i Krznar, Modri mu ne misle praviti problem i, kako sad stvari stoje, dogovor bi se mogao postići već prvih dana 2024. godine.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.