open-navfaktor-logo
search
Haos u Francuskoj
Lovren: Porodica i ja osjećamo se nesigurno na svakom koraku
Nedjeljna utakmica između Marseillea i Lyona nije odigrana, nakon što je grupa navijača Marseillea kamenovala autobus fudbalera Lyona, a teško je povrijeđen gostujući trener Fabio Grosso.
31.10.2023. u 09:55
get url
text

Treneru Lyona rasječeno je lice, a navodno je povrijeđeno i nekoliko igrača.

Dejan Lovren, hrvatski fudbaler u dresu Lyona, kazao je za RTL da je u karijeri svašta doživio, "ali ovakvo nešto nikad".

VEZANI TEKST - Stravični snimci iz Francuske: Kamenovan autobus Lyona, trener Grosso krvavog lica i ruku
 

- Doslovce su nas zasuli kamenjem i kad su razbili skoro sva stakla, počeli su bacati boce te, nažalost, pogodili trenera u glavu. Rasjekli su mu pola lica, mislim da ima 12 šavova. Mislim da su i baklje bacali na nas poslije, ne znam jer morali smo se sagnuti, nismo znali šta će doletjeti – izjavio je Dejan Lovren.

Iskusni defanzivac je mišljenja da situacija s huliganima u Francuskoj izmiče kontroli.

- Ako se nešto ne promijeni, zakon, idući put bi moglo biti svašta. Ovakvih stvari nije bilo kad sam bio ovdje prije 13-14 godina, ovo je totalno ludo. Nedavno su mi htjeli ući u stan iako živimo u sigurnoj zgradi. Čovjek mi sad stoji ispred stana i imamo osiguranje u zgradi.

- Ovo nije normalan život, osjećaj je kao da živim negdje daleko na istoku, a ne u Evropi. Da, osjećam se nesigurno za sebe i porodicu i uopće se ne osjećam ugodno. Svaki korak gledam hoće li se nešto dogoditi, pljačke su konstantne i hitno treba nešto promijeniti – uputio je Lovren svoj apel iz Francuske, prenose Sportske novosti.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.