open-navfaktor-logo
search
Trener Azerbejdžanaca
Legendarni Mutu oduševljen Grbavicom: Željo me nije iznenadio, šanse su 50:50
Fudbaleri Željezničara remizirali su protiv Neftchija - 2:2 u prvom meču drugog kola kvalifikacija UEFA Konferencijske lige.
28.07.2023. u 08:20
get url
text

VEZANI TEKST - Željezničar dva puta vodio na Grbavici, pa u sudijskoj nadoknadi ostao bez pobjede

Remijem mogu biti zadovoljniji gosti koji su do izjednačenja stigli u 95. minuti. Sigurno je da je taj pogodak donio olakšanje i Adrianu Mutuu, rumunskom strategu na klupi Azerbejdžanaca.

- Ne bih volio komentarisati to što smo postigli gol u posljednjim sekundama, s obzirom na to da je Željo nešto slično uradio protiv Dinama, a i danas u prvom poluvremenu. Ovo je fudbal, to je igra. Šanse su 50:50 posto u revanšu - kazao je Mutu dodavši:

- Nisam sretan s obzirom na to da smo odigrali neriješeno, ali sam zadovoljan igrom. Izašli smo igrati fudbal, iako smo se suprotstavili ekipi koja se jako dobro brani. U prvom poluvremenu smo počeli agresivno, ali nakon toga nismo igrali svoju igru i primili smo gol. U drugom dijelu smo nastavili s istom igrom, željeli smo igrati fudbal, mirnim pasovima, nismo htjeli žuriti niti srljati. Na kraju nas je ta igra nagradila.

Pohvalio je Željezničar, ali i bh. fudbal.

- Nisam iznenađen igrom Želje. Znao sam da su dobra ekipa i da su opasni iz prekida, da su dobri u duelima. Prema mom mišljenju, igrali smo bolje. Uradio sam analizu i vidio sve njihove prednosti. I prije sam rekao da je to jedna dobra ekipa, sa dobrim individualcima, koja se pravi da dominira čisto kako bi imali ubitačne kontrapade.

Generalno, fudbal u BiH raste. Ali ne samo u BiH, nego na području cijelog Balkana. To se lako prati i preko novih generacija u svim nacionalnim timovima. Atmosfera mi se sviđa. Oduševljen sam. Uživao sam igrati ovdje i jako mi je drago što nisam izgubio u ovoj atmosferi. Nadam se da će naši navijači u narednoj utakmici kreirati isti spektakl - rekao je Mutu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.