open-navfaktor-logo
search
Ne ide u Istanbul
Krunić profitira, u Foči tuguju: Zmaj će dobiti značajnu povišicu u Milanu
Turski Fenerbahče ozbiljno je zagrijan za usluge reprezentativca Bosne i Hercegovine Radeta Krunića, ali Milan i trener Stefan Pioli ne namjeravaju se odreći usluga veznjaka iz Foče.
10.08.2023. u 10:29
get url
text

U Milanu su, navodno, Kruniću spremili novi ugovor. Aktuelni važi do kraja juna 2024. godine, a veznjak će logičnim slijedom dobiti i povećanje plaće.

Fenerbahče mami Krunića znatno višim primanjima od onih koje trenutno ima na San Siru, ali ni u Milanu ne namjeravaju sjediti skrštenih ruku.

Kruniću će, piše Gazzetta dello Sport, umjesto dosadašnjih 1,5 miliona eura po sezoni, biti ponuđen ugovor vrijedan oko 2,5 miliona eura neto godišnje.

Mediji su pisali da je posljednja ponuda Fenerbahčea za Krunića bila teška osam miliona eura, što ne zadovoljava apetite Rossonera. Navodno, klub iz istanbula ponudio je Kruniću plaću od tri miliona eura.

Situaciju vezanu za Krunićev eventualni transfer pomno prate i u Sutjeski iz Foče, s obzirom na to da bi i ovaj klub od eventualne prodaje imao dio kolača iz fonda solidarnosti. Ukoliko, pak, Zmaj i dalje bude vjeran gradu mode, Sutjeska će ostati praznih ruku. Primjera radi, ako bi Krunić ostvario transfer težak osam miliona eura, procjenjuje se da bi u klub iz Foče stigla injekcija od 240.000 eura.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.