open-navfaktor-logo
search
Optužen za izdaju
Kratko se obratio novinarima: Predsjednika Saveza uprkos skandalu sa osmijehom na licu stigao u Istanbul
Mehmet Buyukeksi, predsjednik Fudbalskog saveza Turske, vratio se danas u Istanbul, nakon skandakla koji se dogodio sinoć u Saudijskoj Arabiji.
30.12.2023. u 15:16
get url
text

VEZANI TEKST - Organizatori iz Saudijske Arabije objasnili zašto je otkazana utakmica Fenerbahče - Galatasaray 

Organizatori u Rijadu nisu dozvolili da igrači Fenerbahčea i Galatasaraya na zagrijavanje izađu u majicama sa likom Mustafe Kemala Ataturka, zbog čega je nastao haos, koji je rezultirao otkazivanjem utakmice Superkupa Turska.

Novinari su na aerodromu sačekali prvog čovjeka turskog fudbala, koji je uprkos skandalu bio izuzetno raspoložen i sa osmijehom na licu je sjeo u svoj auto.

- Želim vam sretnu Novu godinu. Već smo jučer dali potrebne izjave - rekao je Buyukeksi, koji je nakon otkazivanja imao zdravstvenih problema (pritisak).

Na pitanje o zdravstvenom stanju kratko je odgovorio:

- Sad mi je bolje.

Sinoć se u pojedinim medijima pojavila informacija da je Buyukeksi podnio ostavku, te da mu je zabranjen povratak u Tursku. Optužen je za izdaju, uz objašnjenje da je bio spreman poslati ekipe Fenera i Galate na teren bez majica sa likom Ataturka. Ipak, dosta ležerno se pojavio na aerodromu u Istanbulu, pa su ova nagađanja očito bila netačna.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.