open-navfaktor-logo
search
Trener Fenera
Kartal: Džeko mi se izvinio
Fenerbahče je u dramatičnom finišu savladao Bašakšehir rezultatom 1:0 i ponovo pobjegao na tri boda prednosti Galatasarayu koji ima i utakmicu manje.
25.01.2024. u 10:17
get url
text

Za trijumf Fenera pogodio je Batshuayi iz penala u četvrtoj minuti nadoknade. Fenerbahče se u prvom poluvremenu ispromašivao, a u drugom mučio iako je od 45. minute imao igrača više.

Trener Ismail Kartal zadovoljan je rezultatom, a također i svjestan da bi borba s Galatom za naslov prvaka Turske do kraja prvenstva mogla biti neizvjesna i izjednačena.

Kartal je govorio i o reakciji kapitena Edina Džeke iz prošlog kola, kada je poslije izmjene na utakmici protiv Samsunspora vidno nezadovoljan burno gestikulirao prema klupi svog tima.

- Pričao sam s Džekom. Kazao mi je da je reagirao na taj način zbog toga što je utakmica bila neizvjesna. Također, izvinio mi se. Ljudi griješe i on to razumije - rekao je Kartal.

Da Džekina reakcija iz prošlog kola nije narušila odnose na realciji kapiten - trener pokazuje i to da je Dijamant već jučer zauzeo mjesto u početnoj postavi.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.