open-navfaktor-logo
search
Trener Plemića
Jakirović: Vrijeđaju nas s tribina jer smo uspješni i ne mogu nas pobijediti
Zrinjski će nakon remija protiv Leotara pokušati zadržati to svoje prvo mjesto i bit će veliki favorit protiv Sloge iz Doboja.
21.10.2022. u 17:23
get url
text

No, ne treba zaboraviti da je debitant u Premijer ligi jedna od samo tri ekipe koje su dobile Plemiće ove sezone.

- Pobijedili su nas 1:0 u utakmici u kojoj nismo bili dobri, u kojoj nismo imali nijedan udarac u okvir gola. To je dovoljno dobar razlog da budemo ozbiljni, a ne sumnjam da ćemo biti ozbiljni. Moramo odigrati dobru utakmicu da napravimo sve da ih stavimo pod pritisak. Očekujem njihov niski blok i njihove pokušaje preko Kulenovića i Krstovskog da nas ugroze iz kontri. Očekujem živu, dinamičnu utakmicu, ali moramo biti maksimalno koncentrirani da im se revanširamo za taj poraz - kazao je Jakirović uoči subotnje utakmice, prenosi Bljesak.

Sloga je veliku većinu bodova osvojila na svom terenu, odnosno u Modriči gdje igraju utakmice, ali su kao gosti daleko najslabija ekipa u ligi.

- Doma su jako nezgodni, gdje su se očito prilagodili na teren koji je naoko dobar, ali ispod je jako neravan i svi koji dolaze imaju problema s tim. Oni su na njega navikli, ali to ne treba umanjivati odličan posao njihovog trenera. U gostima su druga priča, ali i u tim utakmicama koje su izgubili su imali puno jako lijepih prilika - dodao je Jakirović.

Zrinjski je prije dva dana bez problema odradio svoju Kup utakmicu u Ugljeviku gdje je Jakirović Zvijezdi 09 suprotstavio izmijenjenu ekipu.

- Odmorili smo neke igrače koji su puno igrali, ali htio sam i vidjeti kakvu to širinu imamo, a i s moje strane je pošteno da dam priliku igračima koji vrijedno rade i treniraju. Svi su odigrali ozbiljnu utakmicu, ali četiri ili pet igrača su odigrali jako dobru utakmicu i mogu u svakom trenutku ući u prvih 11. Imamo nekoliko varijanti i vidjet ćemo na zadnjim treninzima koju ćemo upotrijebiti - kazao je trener Plemića.

Jedan od onih koji su jako dobro igrali je Karim Gazzetta, koji se ozlijedio, ali Jakirovića veseli i povratak u formu Irfana Hadžića.

- Irfan definitivno ulazi u roster. On već dugo radi dobro, energetski je zaostajao za drugima, ali sada je u dobrom stanju. Znao sam da će dati gol, jer jako je opasan igrač u šesnaestercu. On može rasteretiti Bilbiju i bit će nam od velike pomoći - dodao je Jakirović.

S obzirom da je zbog događanja u Trebinju, ali i verbalnog sukoba s Mulalićem u Sarajevu, danima u centru pažnje, a s tribina njemu i pojedinim igračima viču sve i svašta na mnogim stadionima, Jakirovića su novinari pitali je li možda nekad požalio što je iz Hrvatske došao ovdje raditi.

- Zapitam se nekad što mi to sve treba, to je istina. Ali sve objašnjavam fudbalskim folklorom. Cilj suparničkih navijača je da te izbace iz takta, skrenu s fokusa. Tu ne mogu ništa i na taj nivo se ne bih spuštao. To je zato jer si uspješan, jer smo dobra ekipa koju je teško pobijediti i zato te pokušavaju poremetiti drugačije. Da li se zapitam zašto tu radim? Radim maksimalno profesionalno, a rezultati su tu - zaključio je Sergej Jakirović.

Utakmica između Zrinjskog i Sloge je u subotu u 17 sati, a prijenos je na Arena Sport TV.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.