open-navfaktor-logo
search
Trener Dinama
Jakirović doživio četvrti poraz u posljednjih pet mečeva: Ne razmišljam o ostavci
Katastrofalan niz rezultata Dinama nastavljen je i domaćim porazom od Viktorije Plzen (0:1) u trećem kolu grupne faze Konferencijske lige. To je Dinamu čak četvrti poraz u posljednjih pet utakmica.    
27.10.2023. u 09:50
get url
text

Ovo je bio drugi poraz Modrih u grupi, u kojoj je sad Viktoria vodeća s maksimalnih devet bodova, a Dinamo, Astana i Ballkani imaju po tri.

- Očekivano tvrda utakmica, kao što smo i najavljivali. Prvo poluvrijeme nisam bio sretan protokom lopte protiv njihovog očekivanog presinga. Tražili smo niske bekove i da se rašire Baturina i Bulat. Nismo dobro napadali dubinu i lako su nas kontrolirali, a prijetili smo jedino iz prekida.

U drugom poluvremenu smo kontrolirali utakmicu do Vidovićeve šanse koju smo dobro izradili i onda u jednom korneru nismo triput očistili i napravili penal. Za mene je to prelagan kontakt. Onda smo pokušali s nekim zamjenama i s dva napadača, stihijski smo napadali, ali nismo ništa napravili. Čestitam im - rekao je bh. trener na klupi Dinama Sergej Jakirović.

Četvrti poraz u posljednjih pet utakmica, bojite li se otkaza?

To je pitanje za Upravu, meni je trening u 11 ujutro. Naravno da je teška situacija, to se vidi. Koliko god pričam s igračima, želim da imaju samopouzdanja i da uživaju, ali vidim u nekim reakcijama da je prevelik pritisak možda. Njega bih preuzeo na sebe.

U teškoj smo situaciji, gol kao da je začaran, a protivnik jednom ili dvaput dođe pred naš gol i zabije.

Razmišljate li o ostavci i imate li snage podići ekipu?

Naravno da imam snage. Kad sam dolazio ovamo, znao sam gdje dolazim. Krenuli smo dobro, izuzev poraza u Pragu, i naši problemi su krenuli uoči Astane, kad smo imali puno povreda. Nisam vjerovao da će nam Petković toliko nedostajati. On čini suigrače boljima, ne znam utječe li to toliko na njih. O ostavci ne razmišljam. To bi značilo da bježim, a to ne želim.

Kako ćete podići tim?

Radit ćemo. Ne mogu reći da neko ne daje sve od sebe, možda je riječ o mentalnoj blokadi. Stalno s njima razgovaramo. Volio bih da smo još čvršći i agresivniji, da je igra tečnija, ali zasad toga nema.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.