open-navfaktor-logo
search
Izjave aktera
Jakirović: Autsajderi smo u Evropi; Bilbija: Pokušat ću srušiti Wagnera
Fudbaleri Zrinjskog proslavili su sedmi naslov prvaka Bosne i Hercegovine.
29.04.2022. u 22:59
get url
text

Sedam kola prije kraja, klub iz Mostara ostvario je nedostižnu prednost u odnosu na pratioce, a kasnije je odlučeno da se pehari i medalje igračima najboljeg bh. tima dodjele večeras nakon hercegovačkog derbija protiv Širokog Brijega (1:0).

Trener Sergej Jakirović i kapiten Nemanja Bilbija nisu krili oduševljenje nakon osvojenog naslova.

- Želimo nastaviti pobjeđivati - kazao je Jakirović, dodavši:

- Naravno, pitat će se nešto i protivnici koji se bore za svoje ciljeve. Idemo dati sve od sebe u svakoj utakmici i ozbiljno igrati do kraja. Radi svih naših navijača i nas samih. Bio bih zadovoljan da ostanemo na jednom porazu. Ali, već što smo napravili ove sezone je, jako, jako veliko.

Strateg Mostara govorio je i nastupima u Evropi.

VEZANI TEKST - Zrinjskom uručeni pehar i medalje, zašto nema Vice Zeljkovića, predsjednika FSBiH

- Što se tiče Evrope, mi nemamo nikakav pritisak. Ja to cijelo vrijeme ponavljam. Kad uporedimo budžete, infrastrukturu i sve ono što nas u Evropi čeka. Totalni smo autsajderi. Probat ćemo se dobro prezentovati, probati nastaviti ovako igrati što nas je krasilo cijelu sezonu i uz jednu kvalitetnu selekciju mislim da možemo se dobro prezentovati - kazao je Jakirović za Arena Sport.

Plemiće je do titule vodio Bilbija.

- Zaslužili smo titulu i ponosan sam što sam kapiten. Hvala saigračima koji su omogućili ovakvu sezonu. Nisu nas svrstavali u vrh na početku sezone - kazao je Bilbija, dodavši da mu je cilj srušiti rekord Wagnera po broju golova u Premijer ligi BiH (Nemanja ima 118, a Wagner 125 golova):

- Pokušat ću da oborim velikog Wagnera. Ako uspijem da to uradim bit ću ponosan na to. Naša liga se podcjenjuje, treba postići tolike golove. Do kraja ćemo pokušati da što budemo bolji jer će Evropa doći brzo. Želimo napraviti iskorak.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.