open-navfaktor-logo
search
Plavi izgubili u Konjicu
Igman protiv Želje prekinuo seriju od sedam uzastopnih poraza
Od Željezničara do Željezničara. Toliko je trajala crna serija Igmana koji je vezao sedam poraza u nizu. 
27.10.2023. u 15:54
get url
text

Za tim iz Konjica sve je počelo naopako na Grbavici, kada su izgubili sa 0:1, a potom su redom gubili od Tuzla Cityja, Veleža, GOŠK-a, Zrinjskog, Širokog Brijega i Sarajeva. 

Danas je Igman savladao Želju sa 2:0 i tako najavio izlaz iz krize.   

Prvu priliku bilježimo pred golom gostiju sa Grbavice u 6. minuti. Rustemović je nespretno reagovao, Bodul je uhvatio volej, ali je Kosorić blakirao glavom i spasio Plave.

Nedugo potom gosti su ostali sa igračem manje. Novajlija Vahid Selimović je bio neoprezan, u stilu kik-boksera nogom u glavu je udario Pirića, a sudija Haris Halkić pokazao mu je direktan crveni karton. Desetak minuta kasnije Pirić je morao napustiti teren, jer je udarac Selimovića ostavio posljedice.

I sa igračem manje Željo je bio opasniji u prvom dijelu. U dva navrata je prijetio novajlija Boljević. Prvo nije pogodio okvir gola, a u drugom pokušaju Ćeman je paradom spasio svoj gol.

Igman je jedinu priliku u prvom dijelu imao u 44. minuti kada je udarac Denkovića paradom zaustavio Muftić. Minut kasnije Boljević je istrčao kontru, ali nije bio precizan.

U nastavku meča prvi prijete domaći, ali Kosorić interveniše ispred Ramića. Potom je Čubrilo prijetio iz slobodnjaka, a lopta ide pored gola. Na drugoj strani Boljević je iz slobodnjaka pogodio živi zid.

Ulaskom Boje Igman je dobio na svježini, a ovaj igrač je u dva navrata opasno prijetio. Prvo je pretrčao Muftića, ali Kosorić je spasio Plave. Minut kasnije Bojo je šutirao glavom, ali za malo pored gola.

Igman je poveo u 78. minuti. Mešić je probio desnu stranu, lopta je došla do Ahmetovića koji je šutirao i pogodio stativu. Akciju je ispratio Hebibović i pogodio praznu mrežu za veliko slavlje domaćih.

Za 2:0 pogodio je Bojo u 85. minuti, što je praktično zničilo da su izabranici Nermina Bašića potpisali šestu kapitulaciju na gostovanjima u Premijer ligi BiH. Zapravo, izgubili su svaku utakmicu koju su igrali na gostovanju (ako se računa i Kup u kojem su izgubili od Slobode, to je sedam uzastopnih gostujućih poraza).     

Standings provided by Sofascore
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.