open-navfaktor-logo
search
Šokantne fotografije
Hrvatski klub objavio kako njihov igrač Muzafer Ejupi izgleda nakon tuče
Ejupija je zasad nepoznati 55-godišnji Koprivničanin napao usred svađe oko parkinga
27.09.2019. u 13:16
get url
text

Nogometni klub Slaven Belupo objavio je na Facebooku fotografije fudbalera Muzafera Ejupija nakon fizičkog napada koji se dogodio u srijedu navečer u Koprivnici.

Ejupija je zasad nepoznati 55-godišnji Koprivničanin napao usred svađe oko parkinga, a u petak ujutro se oglasio i koprivnički prvoligaš.

- Naš igrač Muzafer Muzo Ejupi nalazi se na kućnoj njezi, u svom domu u Koprivnici te se oporavlja od teškog fizičkog napada i pretrpljenih "lakših fizičkih povreda" koje je doživio prije dva dana. O kakvim "lakšim" povredama se radi možemo vidjeti na priloženim fotografijama - objavio je Slaven.

-  Muzi želimo brz oporavak sa što manje posljedica i što brži povratak u našu svlačionicu i na zelene travnjake kako bismo zajedno ostvarivali što bolje rezultate. Također, željeli bismo ovim putem apelirati na sve hrvatske medije da objektivno i, prije svega, odgovorno informiraju javnost. Ne samo u ovom slučaju Muzafera Ejupija, već u svim slučajevima općenito kada se u javnost izlazi s nedovoljno provjerenim informacijama. Nakon jučerašnjeg neopravdanog medijskog linča mogli smo pročitati izrazito ružne komentare na račun našeg igrača koje su čitali, kako njegova porodica, prijatelji i poznanici, tako i on sam nakon doživljenog teškog napada. Razumijemo da je medijima u današnje vrijeme zanimljivija vijest o "poznatom fudbaleru", nego o "običnoj osobi s ulice", ali ne razumijemo žutilo i okrivljavanje bilo kojeg pojedinca prije ijedne službene informacije i prije nego što je istraga dovršena - dodaju iz kluba.

- Konstantno stvaranje negativne klime i generaliziranje o "umišljenim fudbalerima", "nepotrebnim stranim državljanima u Hrvatskoj" i mnogih drugih te vrste, nije korektno prema nikome, naprotiv - zaključeno je u saopćenju Slaven Belupa.

Ejupi je Makedonac koji se Slaven Belupu pridružio na startu ove sezone iz Osijeka. U osam mečeva postigao je jedan gol i imao dvije asistencije.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.