open-navfaktor-logo
search
Kvalifikacije za SP
Hrvatska izgubila prvo mjesto, u baražu bi mogla i na Zmajeve
Fudbalska A reprezentacija Hrvatske nije uspjela savladati SLovačku u meču 8. kola kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, a samim time izgubila je lidersku poziciju u grupi H. 
11.10.2021. u 22:38
get url
text

Hrvati su u Osijeku remizirali sa Slovačkom (2:2), a s obzirom na to da je Rusija slavila u Sloveniji preuzela je i lidersku poziciju. O pobjedniku grupe i timu koji će se direktno plasirati na Mundijal odlučit će zadnje kolo u kojem će snage odmjeriti Hrvatska i Rusija. Rusi trenutno imaju dva boda više i dovoljan će im biti i remi. 

S druge strane, ako Hrvatska ostane u baražu, bila mi i mogući protivnik Zmajeva u baražu, ako naš tim potvrdi drugu poziciju u našoj grupi. 

Češka i Vels su nastavili borbu za drugo mjesto u grupi E, gdje je lider Belgija. Česu su slavili protiv Bjelorusije, dok je Vels bio bolji od Estonije.

Najubjedljiviju pobjedu ostvarila je Nizozemska, koja nije imala milosti prema Gibraltaru.

Sjeverna Makedonija je pariral Njemačkoj u prvom poluvremenu, ali su gosti u nastavku dodali gas i izborili su plasman na Svjetsko prvenstvo. Havertz je načeo domaći tim u 50. minuti, a Werner je sredinom drugog dijela sa dva gola za tri minute riješio sve dileme oko pobjednika.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.