open-navfaktor-logo
search
Četvrto kolo
Horor za Manchester United u Danskoj, još četiri tima potvrdila osminu finala, Dedić ostao bez šansi
Real Madrid, Bayern, Inter i Real Sociedad pridružili su se Manchester Cityju i Leipzigu u osmini finala Lige prvaka nakon što je kompletirano četvrto kolo grupne faze elitnog UEFA takmičenja.
08.11.2023. u 23:07
get url
text

Bayern je u sklopu grupe A u Minhenu savladao Galatasaray rezultatom 2:1 i zadžao maksimalan učinak, a turskom predstavniku dva kola prije kraja grupne faze pobjegao na plus osam.

Njemački predstavnik je otpor turskog prvaka slomio u finišu. Dvosturki strijelac bio je Kane. Pogađao je u 80. i 87. minuti. Utješni gol za Galatasaray zabio je Bakambu u trećoj minuti sudijske nadokande.

FOTO: AA

U drugom meču ove grupe Manchester United je u dramatičnom meču u Danskoj poražen od Kopenhagena rezultatom 4:3.

Za Crvene vragove meč u danskoj prijestolnici počeo je sjajno jer su već u trećoj minuti golom Hojlunda stigli do vodstva, a isti igrač je u 28. minuti uduplao prednost gostiju.

Stvari na terenu promijenile su se u koristi Kopenhagena u 42. minuti kada je poslije intervencije iz VAR sobe isključen Rashford, nakon što je nagazio jednog igrača danskog predstavnika.

FOTO: AA

U 45. minuti Kopenhagen je smanjio na 2:1 golom Elyounoussija, a u devetoj minuti nadoknade prvog dijela domaći su poravnali golom Goncalvesa iz penala.

S igračem manje u nastavku, United je uspio doći do pogotka poslije penala koji je dosuđen uz pomoć VAR-a, a strijelac u 69. minuti bio je Fernandes.

Šesti gol na meču, a treća lopta u mreži Uniteda završila je u 83. minuti kada je Lerager pogodio za 3:3, a samo četiri minute poslije Kopenhagen golom 17-godišnjeg Bardghjija ponovo dolazi u vodstvo.

Dva kola prije kraja grupne faze Bayern ima 12 bodova, Kopenhagen i Galatasaray po četiri,  Manchester United tri boda. 

Real Madrid je na Santiago Bernabeo stadionu savladao portugalsku Bragu rezultatom 3:0, iako je utakmica možda mogla otići u drugom smjeru da golman Kraljeva Lunin nije u šestoj minuti odbranio penal Djalu.

Tim Carla Ancelottija je do nova tri boda stigao golovima Diaza u 27., Viniciusa u 58. i Rodryga u 61. minuti.

Ranije su u meču ove grupe Napoli i Union Berlin remizirali rezultatom 1:1.

Real ima 12, Napoli sedam, Braga tri, a Union Berlin bod na kontu.

Među 16 najboljih timova Evrope plasirali su se Real Sociedad i Inter iz grupe D.

Inter je u Austriji srušio Salzburg rezultatom 1:0. Duel je odlučio Lautaro golom iz penala u 86. minuti.

Amar Dedić oko ruke je nosio kapitensku traku i odigrao je cijeli meč. Prvo poluvrijeme ordinirao je po desnoj, a drugo po lijevoj strani.

Inter i Real Sociedad imaju po 10 bodova, a Salzburg sa tri boda na konti i Benfica koja je bez bodova do kraja će se boriti za proljeće u Evropi, odnosno plasman u Evropsku ligu.

U grupi B i dalje sve ostaje otvoreno nakon što su domaće pobjede upisali Arsenal i PSV.

Arsenal je u Londonu bio bolji od Seville sa 2:0, a PSV je savladao Lens rezultatom 1:0.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.