open-navfaktor-logo
search
Golman Lokomotive Plodiv
Horkaš: Petev me priključio prvom timu Dinama, prihvatio bih njegov poziv u A reprezentaciju
Bivši golman zagrebačkog Dinama, 23-godišnji Dinko Horkaš, trenutno briljira na novoj bugarskoj adresi u dresu Lokomotiv Plovdiva, a u bugarskim medijima pojavila se i vijest da je Horkaš razgovarao sa Ivaylom Petevom o mogućem igranju za reprezentaciju Bosne i Hercegovine. 
21.09.2022. u 10:35
get url
text

Trenutnu situaciju o navedenoj temi pojasnio je za Horkaš koji je u Plovdivu u kratkom vremenu potvrdio kvalitet.

- Vidio sam članak u bugarskim medijima i mogu reći da sam bio poprilično iznenađen. Nikome od bugarskih novinara nisam dao izjavu o mogućem nastupu za reprezentaciju Bosne i Hercegovine, a kada je u pitanju Ivaylo Petev mogu samo apostrofirati sljedeće činjenice. On me je priključio prvom timu Dinama s 18 godina i kod njega sam odradio prve seniorske pripreme.

VEZANI TEKST - Zanimljiv Petevu: Bivši mladi reprezentativac Hrvatske dolazi među Zmajeve?

Kada sam branio za Zrinjski i Posušje Petev je već bio selektor Bosne i Hercegovine i normalno da je tada pratio moje nastupe, kao što je i sada potpuno normalno da sigurno ima uvid kako branim u Plovdivu jer je bugarski državljanin. To je sve što mogu kazati o toj temi, jer sa strane izbornika Peteva nije bilo nikakvog kontakta o mom pozivu u reprezentaciju Bosne i Hercegovine.

Isto tako nisam dao nikakvu izjavu o mogućem pozivu u reprezentaciju Hrvatske, takve stvari je uopće deplasirano komentarisati jer se ne volim medijske eksponirati. Naravno da to ne znači da ne želim braniti za Hrvatsku, dapače, ali kao i u slučaju Bosne i Hercegovine, dok poziv ne stigne nema potrebe za previše komentara i analiza - istakao je Horkaš za Sportske novosti.

Nekadašnji čuvar mreže Plemića ističe da bi prihvatio poziv selektora Zmajeva.

- Kada bi poziv došao sigurno bih ga prihvatio jer je to realno čast za svakog sportistu. Ne bi bilo dvojbe, ali s time se nema potrebe opterećivati. Pratim nastupe reprezentacije Bosne i Hercegovine i cijenim selektora Peteva. Imam 23 godine, puno je još vremena ispred mene, a u budućnosti želim braniti na još višoj razini - dodao je golman Plodiva.

Horkaš je ove sezone u pet nastupa primio dva gola, a na četiri utakmice je sačuvao svoju mrežu dok je za mladu selekciju Hrvatske nastupio jednom.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.