open-navfaktor-logo
search
Odlučni u borbi
Horde zla i dalje bojkotuju FK Sarajevo: Prazno Koševo snažnija poruka od svake psovke, zvižduka i huka
Fudbaleri Sarajeva nakon osam mjeseci vraćaju se na Koševu, ali su Horde zla, najvatreniji navijači Bordo kluba, potvrdili da i dalje bojkotuju domaće utakmice, sve dok klub ne napuste direktorica Ajla Alimanović i trener Mirza Varešanović.
22.04.2023. u 15:49
get url
text

Udruženje navijača FK Sarajevo - Horde zla, oglasilo se na Facebook stranici, još jednom naglasivši kako neće zauzeti svoje mjesto na tribinama stadiona Koševo.

- Nakon osam mjeseci izbjeglištva zbog, kako iz rukovodstva našeg kluba i FSBiH kažu, "objektivnih" razloga u nedjelju, 23. aprila naš voljeni klub se konačno vraća na svoj dom Olimpijski stadion Asim Ferhatović - Hase. Utakmica je zakazana za 18 sati. No, na toj utakmici kao i svim "domaćim" utakmicama ove godine do sada, navijačka grupa Horde zla, kao i navijači Sarajeva sa istočne i zapadne tribine koševskog stadiona, nisu bili i neće biti prisutni iz ranije navedenih razloga.

Svjesni činjenice da iste stavove i mišljenje prema kriznoj situaciji u našem klubu dijele i navijači Sarajeva koji ipak planiraju prisustvovati utakmici, pravdajući tu odluku činjenicom da navijaju za klub i ekipu, a ne za trenera ili direktora, kao i time da su nakon toliko vremena poželjeli vidjeti svjetla koševskih reflektora, ovim putem ih želimo pozvati da istrpe i ovu utakmicu i odupru se toj želji, a sve to zbog dugoročnog cilja, tj. stabilnosti i prosperiteta našeg kluba.

Ovim činom želimo poslati jasnu poruku investitoru da je jedinstven stav svih navijača Sarajeva da aktuelna direktorica i šef stručnog štaba zbog svojih izjava, nekompetentnosti i nesposobnosti ne zaslužuju da budu na čelu našeg kluba!

Stoga, još jednom podsjećamo sve da je: Sablasno prazno Koševo i muk na njemu snažnija poruka od svakog skandiranja, svake psovke, svakog zvižduka, svakog huka negodovanja i svake parole protesta! Za stabilno Sarajevo, prazno Koševo!

Ovim putem pozivamo sve da nam se pridruže u ugostiteljskim objektima preko puta stadionskog parkinga gdje je planirano zajedničko gledanje TV prijenosa utakmice - poručile su Horde zla.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.