open-navfaktor-logo
search
Defanzivac Zmajeva
Gojković: Nismo ispoštovali dogovor iz svlačionice; Krunić se izvinio navijačima
Renato Gojković, defanzivac fudbalske A reprezentacije Bosne i Hercegovine, postigao je prvjenac u trećem nastupu za Zmajeve.
16.11.2023. u 23:20
get url
text

No, ne može biti zadovoljan zbog toga što je naš nacionalni tim deklasiran u Luksemburgu sa 1:4.

- Nismo ispoštovali dogovor iz svlačionice da igramo gusto u sredini i agresivno. Mislim da je rezultat previsok - kazao je Gojković za BHT1.

Govorio je i o očekivanjima u meču sa Slovačkom koja je na rasporedu u nedjelju.

- Treba prvo ovo analizirati, oporaviti se dobro i što bolje odraditi iduću utakmicu - kazao je Gojković.

Rade Krunić večeras je bio kapiten, ali ni on neće po dobrom pamtiti meč u Luksemburgu.

- I mi igrači, zajedno sa stručnim štabom i navijačima očekivali smo više. Razočarani smo svi zajedno. Moramo od nečeg da krenemo, a ova utakmica je bila prilika da dignemo samopouzdanje koje je poljuljano. Poslije uvodne pobjede, kako su kvalifikacije odmicale mi smo igrali sve lošije. Ovo je sigurno jedna od najlošijih partija reprezentacije u posljednje vrijeme.

Moramo analizirati šta je nedostajalo u ovom susretu. Imamo dosta novih igrača, primili smo rano gol i to je unijelo nesigurnost. Ipak, nećemo odustati od naših nastojanja da pokušamo kroz baraž ostvariti plasman na EURO. U ova dva susreta igramo sa ekipama koje nas po kvalitetu čekaju u baražu.

Za nas je jako bitno da protiv Slovačke odigramo dobro. Iako je bez rezultatskog značaja, jako nam znači za podizanje sampouzdanja. Ovim putem se izvinjavam svima navijačima za nastup i debakl - kazao je Krunić.   

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.