open-navfaktor-logo
search
Bivši reprezentativac
Glavaš: Naši igrači su dopustili Luksemburgu da ih ponizi, neko iz FSBiH mora odgovarati za neuspjehe
Ovo je jedan od najvećih neuspjeha od kada ova reprezentacija postoji i neko iz Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine mora istupiti i preuzeti odgovornost – kazao je bivši reprezentativac BiH i trener Vlatko Glavaš, nakon sinoćnjeg poraza seniorske reprezentacije BiH protiv Luksemburga.
17.11.2023. u 12:29
get url
text

Reprezentacija BiH sinoć je u gostima poražena od Luksemburga sa 4:1, u meču bez rezultatskog značaja, ali za koji je selektor Savo Milošević naglašavao da će poslužiti kao jedna od provjera igrača za martovske mečeve baraža za Evropsko prvenstvo.

VEZANI TEKST - Zeljković opleo po igračima: Mnogi reprezentativci su višak, vidjeli smo da nemaju volju, želju ni energiju
 

Reprezentativci BiH su, prema riječima Glavaša, pokazali upravo suprotno od onoga što selektor traži.

- Razočarenje je veliko kod svih onih koji vole i navijaju za ovu zemlju. Razočaran sam načinom i odnosom igrača prema državnom dresu. Naši reprezentativci su u meč protiv Luksemburga ušli bez motiva, htijenja, nisu trčali i dopustili su Luksemburgu da ih u potpunosti ponizi. Smatram da bi selekcija BiH u ovom trenutku na ovaj način teško pobijedila i mnogo slabije reprezentacije od Luksemburga, kao što su Farska ostrva ili Lihtenštajn – kazao je Glavaš Feni.

Vjeruje da je najveći problem odnos prema državnoj reprezentaciji i dresu koji igrači nose, a nastala situacija je rezultat loše atmosfere i dešavanja unutar Fudbalskog saveza i reprezentacije BiH. Napominje da zbog takvog stanja uglavnom posao gube selektori, koji su najčešće najmanje krivi za neuspjeh.

VEZANI TEKST - Nelogično pravdanje Save Miloševića: Nemamo nivo trke za ovaj nivo takmičenja...
 

- Ne može samo selektor biti kriv za sve ovo što se dešava unutar reprezentacije BiH. Mora neko iz Saveza preuzeti odgovornost. Promijenili smo tri selektora za kratko vrijeme, što je u krajnjoj mjeri neozbiljno i dovodi upravo do ovakvih rezultata. Vjerujem da je duži vremenski period lošeg vođenja Saveza i reprezentacije doveo do toga da igrači BiH nemaju motiva. Ako nastavimo raditi na ovaj način teško da ćemo ikada postići nešto više – istaknuo je.

Smatra da je potrebno uraditi dublju analizu svega što se dešava unutar Fudbalskog saveza BiH i oko reprezentacije, a potom donijeti odgovarajuće korake koji bi doveli do ozdravljenja bh. fudbala, te da do marta i utakmica baraža ima još dovoljno vremena da se to učini, kako bi bh. fudbaleri u te utakmice ušli motivisani i zadržali šanse da se plasiraju na Evropsko prvenstvo. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.