open-navfaktor-logo
search
Ni traga, ni glasa
Gdje se izgubio Izet Hajrović: "Nisam to još doživio, mnogi bi psihički potonuli"
Izet Hajrović, junak čuvene pobjede fudbalske A reprezentacije Bosne i Hercegovine protiv Slovačke u Žilini koja je Zmajevima odškrinula vrata Svjetskog prvenstva u Brazilu, jednostavno je nestao.
11.11.2023. u 09:24
get url
text

Od 32-godišnjeg fudbalera ni traga ni glasa. Prema portalu Transfermarkt trenutno je bez kluba. Posljednji angažman imao je u grčkom Arisu. No, tamo nije igrao ni za prvu, ni za rezervnu ekipu.

Robert Palikuća, doskorašnji sportski direktor Arisa, otkrio je za portal Reprezentacija.ba da je Hajrović bio u nemilosti klupskih šefova.

- Hajroviću je još mjesecima prije mog dolaska rečeno da se ne mora presvlačiti više i da neće ni minute odigrati za Aris. Da, to je istina, ali znate šta je mene oduševilo? Njegov profesionalizam!

- Svaki dan je prvi dolazio na trening, radio je pored toga redovito u teretani, imao je dobre odnose i sa igračima koji su ga također poštovali. Nikada na to sve nije ni "a" rekao. Mnogi bi igrači psihički potonuli, počeli bi se žaliti kako su povrijeđeni i tako izbjegavali treninge, ali ne – taj dečko nije propustio nijedan. Nisam doživio još da neko u takvoj situaciji pokaže tu dozu profesionalizma - ispričao je Palikuća.

Robert Palikuća FOTO: Nel Pavletic/PIXSELL 

Na pitanje zbog čega je Hajrović bio suspendovan, Hrvat je kazao:

- E, vidite, posebna je to priča u Arisu. Čim jedan agent od igrača uključi advokata jer mu klijent nije plaćen, gazda kluba jednostavno poludi, nazove trenera i kaže – ovaj više neće igrati. Većina klubova na našim prostorima ne plaća redovno, to je svima jasno, međutim ovdje govorim o ozbiljnim periodima, o mjesecima bez primanja. Dakle, nisu uopšte Hajrovićeve igračke kvalitete bile u pitanju.

Hajrović je u Aris stigao iz Dinama u julu 2021. i u Solunu se zadržao sve do početka ove sezone. Odigrao je samo 11 utakmica i nije se upisivao u strijelce. Za reprezentaciju BiH je u 27 mečeva postigao šest golova.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.