open-navfaktor-logo
search
Prometno na Koševu
Euforija u Sarajevu: Penaranda predstavljen, Viveros aplaudira
Adalberto Penaranda, fudbaler iz Venecuele koji ima 21 nastup za A reprezentaciju ove zemlje, danas je predstavljen kao novi igrač Fudbalskog kluba Sarajevo. 
27.06.2023. u 21:56
get url
text

Penaranda ima 26 godina a sa Bordo timom je potpisao trogodišnji ugovor. Igra  na poziciji lijevog krila, a u dosadašnjoj karijeri je skupio 40 nastupa u La Ligi i šest u Serie A.

VEZANI TEKST - Dok se čeka potpis Penarande: Mirvić spremio još jednu bombu u FK Sarajevo

U karijeri je igrao još za Udinese, Las Palmas, Granadu, Eupen, Watford, CSKA Sofiju, i Deportivo La Guaira iz rodne Venecuele.

Zanimljivo, prije sedam godina za 10,6 miliona Udinese ga je prodao u Watford i sigurno je da je Bordo tim njegovim dolaskom dobio veliko pojačanje i postavio nove standarde u bh. fudbalu.

Ispod objave FK Sarajevo na Instagramu na kojoj je predstavljen Penaranda, komentar je Kevin Viveros, igrač koji bi također trebao doći na Koševo.

Viveros je u komentaru ispod objave Bordo tima reagovao aplauzom, čime je izazvao veliko oduševljenje navijača Sarajeva.

Kolumbijac ima 23 godine, prošle sezone je u kolumbijskoj eliti zabio četiri pogotka u 19 mečeva. Transfermarkt njegovu vrijednost procjenjuje na 750 hiljada eura, a dolazak u Sarajevo bit će mu prvo evropsko iskustvo.

VEZANI TEKST - FK Sarajevo predstavio veliko pojačanje: Adalberto Penaranda stigao na Koševo

Bordo tim priprema se u Sloveniji. Sarajevo je u ponedjeljak u kontrolnom meču pregazilo rumunski Petrolul sa 5:0. Dvostruki strijelac bio je Oliveira, u strijelce su se upisali još Kyeremeh, Ikić i Mustafić.

Naredni meč na pripremama u Sloveniji Bordo tim igra 30. juna protiv albanske Shkendije, a za 6. juli zakazan je duel protiv Domžala. Nakon toga Sarajevo se vraća u glavni grad BiH gdje će se pripremati za meč prvog kola kvalifikacija UEFA Konferencijske lige protiv Torpeda Kutaisi koji se 13. jula igra u Gruziji.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.