open-navfaktor-logo
search
Olakšanje za Igman
Edis Mulalić u svom stilu: Bog nas je nagradio, kada počnemo mahnitati ne napravimo ništa
Edis Mulalić, trener Igmana, bio je zadovoljan nakon što je njegova ekipa savladala Široki Brijeg i pobjega iz crvene zone.
02.03.2024. u 15:12
get url
text

VEZANI TEKST - Tuzla City i Igman gurnuli Želju na pretposljednju poziciju

Tim iz Konjica na pretposljednju poziciju gurnuo je sarajevski Željezničar, koji ima bod manje i utakmicu manje (nedjelja protiv Sarajeva na Grbavici). Igman je slavio autogolom Mašića iz 87. minute.

- Teška utakmica. Široki je možda i u najboljoj formi na startu proljeća. Znali smo šta hoćemo, odigrali smo taktički dobro, dobro smo stajali na terenu. Moglo je ostati i 0:0, ali bilo bi šteta da smo kiksali, jer su momci dali zadnji atom snage.

Za nas je jako bitan svaki borbi u opstanku. Kada pratimo neke stvari koje nalaže dati protivnik mi napravimo rezultat. Kada počnemo mahnitati neke stvari ne napravimo ništa. Bog nas je nagradio za želju i borbenost i negdje smo ugurali taj gol. Sve korektno. Čestitam Širokom, dobra su ekipa sa dobrim trenerom i pojedincima - rekao je Mulalić za Arena Sport TV.

Dino Skender, trener Širokog Brijega, dožvio je prvi poraz na klupi Širokog Brijega.

- Utakmica je bila dosta teška. Morali smo se adaptirati na duge i na odbijene lopte. Dobro smo to iskontrolisali, prema naprijed je bilo nekoliko dobrih prilika. Dogodio nam se jedan peh i bilo je prekasno da nešto promijenimo - kazao je Skender za Arena Sport.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.