open-navfaktor-logo
search
Belgijski as
Eden Hazard završio karijeru
Belgijski fudbaler Eden Hazard odlučio je završiti karijeru.
10.10.2023. u 12:02
get url
text

- Morate slušati sebe i reći dosta u pravom momentu. Nakon 16 godina i više od 700 odigranih utakmica, odlučio sam završiti karijeru profesionalnog fudbalera - poručio je 32-godišnji Hazard u emotivnom pismu.

- Uspio sam ostvariti san, igrao sam i zabavljao se. Tokom karijere imao sam sreću upoznati sjajne menadžere, trenere i saigrače. Hvala svima na divnim trenucima, svi ćete mi nedostajati. Želim zahvaliti i klubovima za koje sam igrao: Lille, Chelsea i Real Madrid. Hvala i mojoj belgijskoj reprezentaciji. Posebno hvala mojoj porodici, prijateljima, savjetnicima, ljudima koji su bili uz mene u dobrim i lošim vremenima.

- Na kraju, veliko hvala vama, mojim obožavateljima, koji ste me pratili sve ove godine i na podršci gdje god sam igrao - zaključio je Hazard.

Belgijanac je posljednji angažman imao u Real Madridu. U špansku prijestolnicu stigao je 2019. iz Chelseaja, tada kao najskuplje pojačanje u historiji kluba. U Realu se nije proslavio, povrede su ga spriječile da bude na nivou na kojem je bio u Chelseaju. Odigrao je 76 utakmica, postigao sedam golova i 12 puta asistirao. Uoči ove sezone sporazumno je raskinuo ugovor s Kraljevima.

Hazard je za Chelsea nastupio 352 puta, uz 110 golova i 92 asistencije, a za Lille je u 194 meča zavio 50 golova i 53 puta asistirao.

Za belgijski nacionalni tim je u 126 nastupa pogađao 33 puta.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.