open-navfaktor-logo
search
Mladi igrači
Četiri fudbalera Sarajeva jesen provela na posudbi, trojica skrenula pažnju na sebe
Četiri fudbalera Sarajeva proteklu polusezonu provela su na posudbi. 
14.01.2024. u 11:05
get url
text

U pitanju su Tarik Kapetanović (FK Sloboda), Giorgi Guliashvili (FK Velež), Mihajlo Jovašević (FK Igman) i Faris Delibašić (FK Famos).

Od njih trojice se ove zime u redove Bordo tima vratio Kapetanović. Mladi lijevi bek (20) navijačima Sarajeva je "postao drag" pogotkom u pobjedi protiv Željezničara (1:0), kojim je Plave izbacio iz nastavka takmičenja, a Tuzlake odveo u osminu finala.

Protekle jeseni je u dresu Slobode odigrao ukupno 12 mečeva, te postigao dva gola.

Što se tiče Guliashvillija (22), on u dresu Rođenih igra sjajno.

Mladi reprezentativac Gruzije odigrao 14 mečeva u PLBiH za Velež, dok je u prvom kolu protiv Sloge nastupio za Bordo tim. Postigao je pet golova i upisao dvije asistencije. Pogađao je protiv Igmana (uz dvije asistencije), GOŠK-a, Zrinjskog (dvostruki strijelac), te protiv Željezničara.

Jovašević (20), mladi lijevi bek, nije se naigrao u dresu Igmana. Za premijerligaša iz Konjica je upisao samo četiri nastupa, te je ukupno zabilježio svega 87 minuta.

Kada je u pitanju Delibašić (19), on bilježi dobre partije u dresu Famosa. Mladi napadač trenutno dijeli treću poziciju na listi strijelaca Druge lige FBiH Centar (treći rang bh. fudbala) sa devet pogodaka.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.