open-navfaktor-logo
search
PLBiH, 15. kolo
Borac gostuje Igmanu, pobjedom želi dodatno pobjeći Zrinjskom
Dvosedmična prvestvena pauza privedena je kraju, a fudbalere Borca u nastavku premijerligaške trke očekuje gostovanje kod ekipe Igmana u Konjicu.
24.11.2023. u 14:36
get url
text

- Mi ćemo, kao i u svakoj utakmici u dosadašnjem dijelu sezone, ići na pobjedu. Svjesni smo da nas čeka težak i neugodan protivnik koji igra odlično na svom terenu, ali mi želimo da osvojimo nova tri boda.

Dobro nam je došla i prvenstvena pauza da se malo odmorimo od serije napornih utakmica koja je iza nas, ali i da dodatno podignemo nivo forme za sam finiš jesenjeg dijela sezona - kaže prvotimac Alen Jurilj.

U sam finiš jesenjeg dijela sezona Borac se nalati na vrhu premijerligaške tabele.

- Imamo četiri boda prednosti u odnosu na Zrinjski i želimo da sačuvamo tu prednost. Nadam se da tu prednost možemo i povećati ukoliko ostvarimo sve pobjede do zimske pauze - kaže Jurilj.

Van stroja je Milan Mijatović dok su ostali igrači spremni za finiš jesenjeg dijela sezone.

David Čavić kaže da u ekipi sve puca od dobre atmosfere i želje da se nastavi serija dobrih rezultata.

- Želimo da se u Banja Luku vratimo sa tri boda. Ipak, ne smijemo nimalo da podcijenimo ekipu Igmana. Pokazali su kvalitet pogotovo u tim svojim izdanjima na domaćem terenu.

Stigao im je i trener koji je veoma temperamentan i koji traži da zalaganje bude na 300 odsto. Sa druge strane, svjesni smo i svojih kvaliteta i znamo šta nam je cilj u Konjicu - rekao je Čavić.

Meč u Konjicu igra se u subotu od 13 sati uz prijenos na Arena Sport TV, a glavni sudija je Mirza Kazlagić iz Cazina.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.